Talijanska veza - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Talijanska veza

Talijanska veza

'Dobri momci' Robert De Niro i Martin Scorsese iduće godine će zajedno objaviti knjigu memoara, objavio je njihov budući izdavač Harmony Books.

12.01.2004 0 komentara

Talijanska veza

Progovoriti će o svom 30-godišnjem prijateljstvu i suradnji na osam velikih filmova. Obojica su odrasli u istom kvartu u New Yorku, a prvi put su ujedinili snage 1973. u filmu 'Mean Streets', priči o mladim huliganima koji se pokušavaju probiti u talijanskoj četvrti u New Yorku (Little Italy).

Tada je započelo njihovo poslovno i privatno prijateljstvo koje je kroz 30 godina svijetu filma donijelo mnogo kultnih ostvarenja. Tu svakako spadaju 'Taxi Driver' (1976), 'Raging Bull' (1980), 'Goodfellas' (1990) i 'Cape Fear' (1991).

'Živjeli smo u istom kvartu, ali smo visili po različitim ulicama', rekao je Scorsese i naglasio kako je njihovo prijateljstvo raslo sa svakom suradnjom. 'To je kao profesionalni brak čiji su plodovi naši fimovi'. De Niru je suradnja sa Scorseseom donijela Oscara za ulogu u 'Raging Bullu', a bio je nominiran za najboljeg glumca i za filmove 'Taxi Driver' i 'Cape Fear'.

Knjiga, koja još nema naslov, trebala bi biti objavljena 2005. godine, a prava za objavljivanje već su prodana u Britaniji, Nizozemskoj, Izraelu i Njemačkoj.

Komentari

Nema komentara.