Pssst, Almodovar, Scorsese i Ferrara snimaju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pssst, Almodovar, Scorsese i Ferrara snimaju

Pssst, Almodovar, Scorsese i Ferrara snimaju

Pedro kreće u osvetnički pohod skalpelom i botoxom, Scorsese snima film o viteškim dvobojima u srednjovjekovnoj Francuskoj, Ferrara 'Go Go' komediju.

p.h. 05.12.2006 0 komentara

Pssst, Almodovar, Scorsese i Ferrara snimaju

Prihod od kino hita 'Vraćam se' još se nije ohladio, a Pedro Almodovar i vjerna mu Penelopa Cruz nastavljaju uspješnu suradnju, javlja Empire Online. Pedro najozbiljnije razmatra ideju da snimi dramu o osveti 'La Piel Que Habito' (Koža u kojoj živim), scenarij koji slavni Španjolac godinama čuva u ladici. Radi se o adaptaciji romana 'Mygale' francuskog pisca Thierrya Jonqueta o estetskom kirurgu koji uzima pribor u ruke i kreće u osvetnički pohod čovjeku koji mu je silovao kćer. Film će biti težak i kompliciran, usmjeren odabranoj publici, najavio je Almodovar. Penelopina uloga još nije objašnjena.

Martin Scorsese je otkupio prava na povijesnu fikciju 'The Last Duel: A True Story Of Crime, Scandal And Trial By Combat In Medieval France' /NASLOVNA/ Erica Jagera koja opisuje dvoboj vitezova u Francuskoj 1386. Usredištu priče je Jean de Carrouges, normanski vitez kojem po povratku sa škotskog ratišta supruga Marguerita priopćava kako ju je okrutno silovao najbolji mužev prijatelj i suborac Jacques LeGris. Stvar se mora riješiti pred očima najviše instance, maloljetnog kralja Karla 6. Kralj naređuje izravni dvoboj, a u slučaju da Jean izgubi i Marguerita će podleći smrtnoj kazni jer se dvobojem određuje naklonost Boga, dakle istina. Scorsese se prihvaća megafona čim završi snimanje doxa o Rolling Stonesima.

Iako je još u srpnju trebao početi sa snimanjem prequela filma 'King Of New York', 'The Last Crew', izgleda da Abel Ferrara još nije spreman pročačkati po formativnim godinama narko dobrotvora Franka Whitea. Umjesto toga, otputovao je u Rim i prihvatio se redateljevanja screwball komedije 'Go Go Tales' o karizmatičnom vlasniku opskurnog njujorškog kabarea Rayu Rubyu (Willem Dafoe) koji smotava mlade plesačice obećajući im slavu i novce. Uz Dafoea, na cast listi su i Bob Hoskins, Matthew Modine i Asia Argento.

Komentari

Nema komentara.