I Scorsese ima svoju Kraljicu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      I Scorsese ima svoju Kraljicu

I Scorsese ima svoju Kraljicu

U središtu je mlada i romantična devetnaestostoljetna Kraljica Victoria, a oko nje plešu Martin Scorsese, Fergie, Julian Fellowes i co.

p.h. 09.02.2007 0 komentara

I Scorsese ima svoju Kraljicu

Martin Scorsese i Graham King od Initial Entertainmenta, producent Scorseseovih filmova 'Pokojni', 'Avijatičar' i 'Bande New Yorka' snimaju svoju Kraljicu, kaže Variety.

Radi se o filmu 'The Young Victoria' koji prati ranu, romantičnu fazu vladavine i života slavne britanske kraljice (1837.-1901) čiju je 63-godišnju vladavinu obilježila modernizacija monarhije i vrhunac kolonijalne moći Velike Britanije. Kanadski redatelj Jean Marc Vallee (najbolji kanadski film 2005. 'C.R.A.Z.Y') režira, a scenarij piše oskarovac Julian Fellowes ('Gosford Park', koscenarist 'Vanity Faira').

Projekt je Kingu (hrv. Kralj) na stol stigao iz prve ruke. Donijela mu ja je bivša supruga Princa Andrewa - aktualnoj Kraljici omražena vojvotkinja od Yorka Sarah Ferguson ('Fergie', 'Dutchess of Pork') koja je tijekom godina prikupila mnogo zanimljivih žutih, ušećerenih i dosad nepoznatih detalja o životu engleske kraljice. Fergie će film producirati zajedno s kolegom Timom Headingtonom.

''Svi znamo Victoriju iz njene kasne faze, no njena dinamična i romantična mladost je javnosti potpuno nepoznata'', najavio je King, oduševljen projektom i najavio kako će se 'Young Victoria' fokusirati na prve i najturbulentnije godine Victorijine vladavine, počevši od 18. godine kad je nenadano došla na prijestolje nakon očeve smrti i njene romanse s bratićem, princom Albertom koja je završila i više no skladnim brakom. (Victorija je od Albertove smrti 1861., pa sve do vlastitog kraja nosila crninu i bila u teškoj depresiji).

Rana i razigrana verzija Victorije ponuđena je u filmu 'The Story of Vickie' Ernsta Marischka iz 1957. u kojem Kraljicu glumi Romy Schneider., a u njemu se ona zapravo ne želi udati za njemačkog princa Alberta kojeg joj je nametnuo savjetnik Lord Melbourne, pa bježi u Pariz. Na putu do Francuske susreće zgodnog mladića u kojeg se zaljubljuje, a sve ne bi li otkrila da je isti zapravo - Albert. Druga pak fikcionalizirana filmska biografija, 'Mrs Brown' Johna Maddena iz 1997., nudi drugu priču u kojoj Vicoria (Judi Dench) nakon smrti voljenog supruga utjehu nalazi  u svom slugi, pučaninu Johnu Brownu, a njihovo neprimjereno prijateljstvo izazove skandale i krizu u Monarhiji. Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će verziju Kraljice ponuditi Scorsese i ekipa.

Zasad se 'Mlada Victoria' vodi kao 'indie' bez studija, premda King pregovara s Warner Bros.-om, a Scorsese ima novi ugovor s Paramountom, prema kojem, ta kompanija ima pravo na pola svakog Scorseseovog redateljskog ili producentskog pothvata.

Komentari

Nema komentara.