Scorsese kotrlja okamine - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Scorsese kotrlja okamine

Scorsese kotrlja okamine

Neće starog Martya stići oskarovsko prokletstvo, među desetak najavljenih projekata utrpao je i rockersku epopeju 'Long Play', prema ideji Micka Jaggera.

p.h. 01.03.2007 0 komentara

Scorsese kotrlja okamine

Friški oscarovac Martin Scorsese i Mick Jagger pripremaju igranu rock epopeju 'Long Play' u produkciji Paramounta. Na ideju je došao Mick koji će zajedno sa svojom kompanijom Jagged Films producirati film, a scenarij je povjeren Williamu Monahanu, koji je za adaptirani scenarij 'Pokojnog' upravo dobio Akademijin kipić.

O scenariju i radnji se gotovo ništa ne zna, osim da je fokus na 40-godišnjem kotrljanju dvojice prijatelja (pretpostavlja se Micka i vragolastog Keitha) u glazbenom biznisu, te da je vrlo papren. Jagger je naime ideju prvotno ponudio Disneyu, no tamošnji producenti su ga odbili jer nije baš podoban za obiteljsko gledanje, pa je predan u ruke Scorseseu i Paramountu. A ako je suditi po urbanim legendama, papra za Scorsesea i te kako ima. Prema jednoj, Jagger i Keith su u određenim periodima bili i više no prijatelji, a prema drugima, Angela Bowie je i svog supruga uhvatila u postelji s Mickom, prema trećima, razlog zbog kojeg se Mick i danas tako dobro drži je što redovno svoju toksinima obogaćenu krv mijenja za tuđu - svježu.

Jagger i Scorsese nedavno su surađivali na dugometražnome dokumentarcu o koncertu Rolling Stonesa, snimljenom u dvorani Beacon u New Yorku za vrijeme turneje A Bigger Bang. Dox kreće u distribuciju tijekom ove godine, i to pod imenom Shine a Light u SAD-u, a osim rock četvorke u njemu značajnu ulogu ima i Bill Clinton.

Nakon konačnog osvajanja Oscara, Scorsese se protiv Oscar prokletstva bori - poslom. Najavli smo kako se romansirana biografija devetnaestostoljetne engleske kraljice Victorie kuha pod njegovom producentskom kapom, 'Pokojni' pak pod njegovom redateljskom palicom uskrsava za warner Bros., Leonardo Di Caprio već uzgaja bradicu za ulogu u Scoreseovoj najavljenoj biografiji Theodorea Roosevelta, prema knjizi Edmunda Morrisa koja prati formativne godine 26. predsjednika SAD-a, a šuškalo se i da će se Marty prihvatiti režiranja dječje misterije 'The Invention of Hugo Cabret' o siročetu koje živi na zidovima pariške željeznice.

Čekamo daljniji razvoj situacije...

Komentari

Nema komentara.