Karlovy Vary, ponuda br. 42 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Karlovy Vary, ponuda br. 42

Karlovy Vary, ponuda br. 42

Za Kristal 42. Karlovyh Vary borit će se Jan Sverak i bračni par Krauze, južnokorejski redatelj Min Boung-hun i mladi ruski lav Alexei Popogrebski.

p.h. 19.04.2007 0 komentara

Karlovy Vary, ponuda br. 42

42. Međunarodni Festival Karlovy Vary održat će se od 29.06. do 07.07. u legendarnom češkom gradu filma i toplica. Na programu je oko 200 dugometražnih naslova, 40-tak kratkih, zanimljive retrospektive, posebni programi posvećeni Billu Wyleru, novoj generaciji talijanskih redatelja, te Shochiku Nouvelle Vague, retrospektiva trojice japanskih novovalovaca Nagisa Oshime, Masahiro Shinode i Yoshishige Yoshide. Festival ove godine odaje počast češkom animatoru Bretislavu Pojaru Kristalnim Globusom za umjetnička postignuća.

U službenoj konkurenciji zasad su 'Empties'/'Vratne lahve' Jana Sveraka, poljski 'Savior's Square', opora drama o ženi koju zlostavljaju nevjerni suprug i punica Krzysztofa Krauzea, dobitnika Kristalnog Globusa 2005. i Joanne Kos-Krauze, zatim 'Pruning the Grapevine', drama južnokorejskog redatelja Min Boung-huna o mladom studentu teologije razapetom između propale veze i želje da ode u samostan, te dramedija 'Simple Things' mladog ruskog redatelja Alexeia Popogrebskog.

U dokumentarnoj kategoriji natjecat će se tri žene. Tu je kineski kandidat 'Neo-Lounge' Joanne Vasquez Arong koji dokumentira život stranaca u suvremenom Pekingu, vizualno dojmljiv '4 Elements' nizozemske redateljice Jiske Rickels koji prati odnos ljudi različitih profesija i s različitih strana svijeta prema vatri, vodi, zemlji i zraku, te kanadsko-armenski 'Stone Time Touch', eksperimentalna potraga za vlastitim korijenima Garine Torossian.

U natjecateljskoj sekciji East of the West posvećenoj redateljima Centralne i Istočne Europe i bivšeg sovjetskog bloka natječe se 'Rules Of Lies', igrani debi češkog dokumentarista Roberta Sedlaceka o ljudima koji bježe od mračne prošlosti, azijska povijesna saga 'Kek', 'Free Floating' o strategijama preživljavanja u malom gradiću na Volgi ruskog redatelja Borisa Khlebnikova koji je osvojio Globus u toj sekciji 2003., kad je sekcija osnovana s dramom 'Koktebel' koju je režirao zajedno s gorespomenutim Popogrebskim.

U češke toplice i dosad najbliže nama dolazi i 'Inland Empire' cara kave i teksture D. Lyncha, a u kojoj kategoriji i u koje vrijeme, saznajte na službenim stranicama...

Komentari

Nema komentara.