Upoznajte Batmanuela, gothamskog Bandića - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Upoznajte Batmanuela, gothamskog Bandića

Upoznajte Batmanuela, gothamskog Bandića

Christopher Nolan nastavlja snimati Batmana uz neke nove glumce, našao je pravog gradonačelnika Gotham Cityja, a i novu draganu za Batmana.

s.p. 18.05.2007 0 komentara

Upoznajte Batmanuela, gothamskog Bandića

'The Dark Knight', tj. 'Crni vitez' je, za one koji ne znaju, nadimak legendarnog Batmana i naziv posljednjeg filma o čovjeku-šišmišu koji se počinje snimati. Nakon kultnog Tima Burtona i neuspjelih nastavljača poput Joela Schumachera, franšizu uspješno nastavlja Christopher Nolan ('Batman: Početak'), koji za partnera ima i vještog scenarista, brata Jonathana koji je suzaslužan i za uspjeh 'Mementa'. Za dobar uspjeh filma bitan je i izbor dobrih glumaca, a ovaj 'Batman' ima dosta prinova.

Jedan od novih glumaca u serijalu je Nestor Carbonell ('As u rukavu'), zvijezda 'Izgubljenih' i glumac u raznim doktorskim serijama ('Stažist', 'Dr. House'). On je 2001. glumio u TV parodiji na superjunake 'The Tick', a njegov lik Batmanuel bio je parodija upravo Batmana. Batmanuel je bio superjunak koji nije imao posebne supermoći ili vještine, ali je zato imao vrlo visoko mišljenje o sebi. Osim što je mislio samo na sebe u opasnim situacijama, Batmanuel je stalno lagao i nije plaćao prometne kazne, a baš se nije snalazio ni u akciji. Serija nije imala veliki budžet i trajala je samo jednu sezonu, ali sada je Carbonell u pravom Batmanu, sa zvjezdanim castingom. U ovoj, ozbiljnoj verziji 'Batmana', Carbonell će biti u ulozi svemoćnog gradonačelnika glamurozne metropole Gotham Cityja.

Već smo detaljno pisali kako svoju ulogu ponavljaju Christian Bale kao Batman i Michael Caine kao sluga Alfred, a najveće iznenađenje je 'Casanova' Heath Ledger kao opasni Joker. Bitna promjena castinga je i Maggie Gyllenhaal u ulozi Batmanove ljubavi Rachel Dawes, u prethodnom Batmanu tu ulogu je glumila Katie Holmes, koju izgleda Tom Cruise zaista drži zaključanu u kući. U ulozi šefa mafije prigodnog imena Salvatore 'The Boss' Maroni  pojavit će se i zločesti braco slatke Julije Roberts, Eric Roberts. Od ostalih velikih glumaca tu su i Aaron Eckhart, Gary Oldman i Morgan Freeman, a premijera njihovog filma najavljuje se za 18. srpnja 2008.

Komentari

Nema komentara.