Zlo i naopako - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zlo i naopako

Zlo i naopako

Superman posrće, Barbarella gubi pare (i ugled), Hitchcocka rastežu na sto strana, Scorsese štanca po poznatoj špranci...

filmski.net 24.10.2007 0 komentara

Zlo i naopako

Superman je postao prava supernevolja za studio Warner Bros. Novi film o najpoznatijem od svih superjunaka 'Superman: Man of Steel' ostao je bez scenarista. Michael Dougherty i Dan Harris koji su napisali 'Superman - Povratak' neće raditi na nastavku jer imaju previše obaveza, tako bar kažu. U kuloarima se priča se da studio nije bio zadovoljan uspjehom na kino blagajnama, a gledatelji se žale da im je falilo akcije. Redatelj će ponovo biti Bryan Singer, a glavni junak Brandon Routh. Inače, ne prođe dan a da ne naletimo na neku vijest o drugom superjunačkom projektu Warner Brosa – 'Justice League'. Evo svježe glasine 'iz izvora bliskog studiju' - Supermana će navodno glumiti Britanac Rupert Evans ('Hellboy').

Supermanu nikako da se posreći, a Martinu Scorseseu i Leonardu DiCapriu smiješi se četvrta sreća. Dosada su radili na 'Bandama New Yorka' pa na 'Aviatoru' pa na 'Pokojnima', a sad će i na 'Shutter Island', krimi-drami smještenoj u 1954. DiCaprio će glumiti istražitelja koji lovi ubojice odbjegle iz mentalne bolnice. Scenarij je rađen po knjizi Dennisa Lehanea, autora 'Mistične rijeke' i 'Gone Baby Gone' prema kojima su također snimljeni filmovi.

Još se ne zna hoće li Robert Rodriguez snimati 'Barbarellu'. Pročulo se da Universal ne želi financirati film jer smatraju da njegova zaručnica, Rose McGowan nije podobna za glavnu ulogu. Zanimljivo, u originalu je Barbarellu glumila Jane Fonda, a režirao je njezin tadašnji suprug Roger Vadim. Oglasio se i sam Rodriguez koji tvrdi tvrdi da studio nema problema sa Rose nego sa parama – navodno žele srezati budžet sa 100 na 60 milijuna dolara, a ona je u cijeloj priči samo žrtveno janje. Ah, kakav hičkokovski zaplet! 

Rose?! Joj, hvala, ali radije ne bi...

Kad već zazivamo Hitchcocka, spomenimo da se sprema remake njegovih 'Ptica'. U glavnoj ulozi Naomi Watts, a redatelj je Martin Campbell ('Casino Royale'). I ova ideja je naišla na neodobravanje - Tippi Hedren, koja je glumila u originalu iz 1960. smatra da je to nepotrebno: 'Zašto to? Čemu? Zar ne mogu naći neke nove priče, nove stvari koje bi snimali?' Kao na primjer... Hitchcockovu biografiju?! Anthony Hopkins glumiti će slavnog redatelja u biografskom fimu kojeg će režirati Ryan Murphy ('Život na rubu'). Radnja će početi sa snimanjem 'Psiha', a šuška se da će Hitchcockovu suprugu glumiti Helen Mirren.

Tko zna, možda među ekipom 'Fainthearta' čuči neka nova filmska veličina. 'Faintheart' je prvi film koji nastaje preko MySpacea - scenarist, redatelj i ostali članovi ekipe odabrani su preko natječaja na MySpaceu, a među glumcima se nalaze i neki manje poznati profesionalci. Film će biti romantična komedija smještena u doba Vikinga. 

Prince u 'Purple Rain' - 'ajmo svi ruke gore...

Najbolje je odabrao i Vanity Fair, i to najbolje soundtrackove. Prema izboru mondenog časopisa, 'Purple Rain' je zasjeo na prvo mjesto, a slijede 'A Hard Day's Night', 'The Harder They Come', 'Pakleni šund', 'Diplomac', 'Superfly', 'Trainspotting', 'Groznica subotnje večeri', 'Američki grafiti' i 'The Big Chill'. Zanimljivo je da su za 'Purple Rain' rekli da je to vjerojatno jedan od filmova s najlošijom glumom ikada. Eto, nije svako zlo za zlo! 

Komentari

Nema komentara.