Tod Haynes i Martin Scorsese o Bob Dylanu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tod Haynes i Martin Scorsese o Bob Dylanu

Tod Haynes i Martin Scorsese o Bob Dylanu

Redatelji Hayenes i Scorsese pozabavit će se ove godine životom i djelom glazbene legende Bob Dylana. Prvi gospodin na igrani, a drugi na dokumentarni način.

10.02.2004 0 komentara

Tod Haynes i Martin Scorsese o Bob Dylanu

Tod Haynes, čiji je zadnji uradak bila zanimljiva drama 'Daleko od raja' s prekrasnom Julianne Moore, za slijedeći je projekt odabrao filmski portret američkog  glazbenika Bob Dylana, javlja Variety. Osim redateljskog, zadužen je i za scenaristički dio filma pa se trenutno nalazi u svojoj kući u Oregonu i dovršava tekst pod radnim nazivom 'I'm Not There: Suppositions on a Film Concerning Dylan'. Za nekoliko bi se mjeseci trebalo po istome krenuti u produkciju.

Sam Dylan ustupio je producentima licencu za korištenje svoje glazbe u filmu. O samom smjeru filma poznato je vrlo malo, samo to da će biti inspiriran Dylanovom glazbom i njegovom sposobnošću da uvijek iznova stvara i izmišlja samoga sebe. Projekt je u planu još od 2002. godine, prije Hayenesovog 'Daleko od raja', čak je i Leonardo DiCapriova producentska kuća bila 'u igri', ali je naposlijetku Paramounth preuzeo projekt.

Za to vrijeme još je jedan redatelj odlučio pozabaviti se glazbenom veličinom. Martin Scorsese je prošle godine najavio svoj dokumentarni uradak na temu Bob Dylana, glazbe koju je stvarao i njenom utjecaju na kulturne i političke prilike u doba kada je tek počinjao tj. ranih šezdesetih. Dio materijala osvrnuti će se i na Dylanovo djetinjstvo još dok se zvao Robert Cimmerman i živio u Minnesoti.

Zanimljivo, oba projekta imaju Dylanov pristanak i simpatije. Scorseseu je pristao dati prvi snimani intervju još od daleke 1985. godine, a zna se da je glazbenik izuzetno stidljiv kada su posrijedi javni istupi. Dokumentarac će se realizirati u suradnji nekoliko producentskih kuća, a krajnje 'šminkanje' trebao bi obaviti BBC. Premijerno se prikazivanje očekuje krajem 2004. ili početkom 2005.

Komentari

Nema komentara.