Gangs of Hong Kong - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gangs of Hong Kong

Gangs of Hong Kong

Martinu Scorseseu omilile su se opake ulične bande pa sad namjerava zasukati rukave i nakon 'Bandi New Yorka' pozabaviti se susjednima iz Hong Konga.

13.02.2004 0 komentara

Gangs of Hong Kong

Redatelj je upravo završio snimanje biografskog filma o Howardu Hughesu ('The Aviator') i, kako ne bi bio besposlen, bacio se u pregovore sa studiom Warner Bros, javlja Variety.

Projekt pod radnim nazivom 'Infernal Affairs' trebao bi se temeljiti na istoimenoj kineskoj trilogiji 'Wu jian dao' o gangsterskom miljeu. Producentski tim 'Infernala' okupiti će Scorsesea, Brad Greya i agenciju Plan B čiji su vlasnici Jennifer Aniston i Brad Pitt.

Ono što su 'Bande New Yorka' značile za oživljavanje uljuljkane karijere Leonarda Di Caprija, mogao bi 'Inferno' značiti za Brad Pitta. On je, navodno, uz producentsku, ozbiljno zainteresiran i za jednu od glavnih uloga u ovom projektu.

Radnja originalnog filma bavi se vječnim sukobom policije i zločinačke organizacije koja drma Hong Kongom. Jedan se policajac na tajnom zadatku uvlači među gangstere i polako se penje na njihovoj hijerarhijskoj ljestvici. U isto vrijeme tajni član bande dospijeva u policijske redove i tamo se probija s podjednakim uspjehom.

Scenarij na engleskom jeziku će napisati William Monahan koji je napravio adaptaciju za novi film Ridley Scotta o križarskim ratovima, 'Kingdom of Heaven'.

Zasad je nejasno kako će Miramax, s kojim je Scorsese surađivao na 'Bandama New Yorka' i 'Aviatoru', biti uključen u produkciju novog filma. Upitno je i da li će se to uopće dogoditi jer su neki manje utjecajni studiji još prošle godine otkupili internacionalna prava za distribuciju kineske trilogije. Ouch, koji udarac!

'Wu jian dao' je imao ogroman uspjeh na box officeu u Hong Kongu gdje je srušio sve rekorde gledanosti. Sudeći po tome, novi Scorseseov projekt biti će još jedan primjer uspješnog filmskog spajanja istoka i zapada, o čemu smo već pisali.

Komentari

Nema komentara.