Nije kraj za anđele - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nije kraj za anđele

Nije kraj za anđele

Hrvatski filmovi putuju po festivalima, spremaju se scenarističke, snimateljske i filmske radionice, a dolazi i Bruce Lee!

s.p. 07.10.2009 0 komentara

Nije kraj za anđele

Hrvatski filmaši odlaze na pravu turneju. 'Nije kraj' Vinka Brešana pozvan je na festivale u Chicagu, Vancouveru, Varšavi, Kijevu, Montpellieru i Rimu. Na Varšavskom filmskom festivalu film je uvršten u program Master's Touch u kojemu se prikazuju najnoviji filmovi svjetski poznatih redatelja, a u Rimu je uvršten u konkurenciju filmova koje sufinancira Eurimages.

'Nije kraj' otvorit će i 4. izdanje smotre 'Hrvatski film u Beču' koja se održava u bečkom Topkinu od 08. dp 10.10. Prikazat će se i filmovi Snježane Tribuson, Petra Krelje, Gorana Devića, Ivana Faktora i ostalih. Projekciji filma 'Moram spavat, anđele' prisustvovat će i redatelj Dejan Ačimović, koji je početkom tjedna održao još jednu premijeru.

U ponedjeljak navečer u zagrebačkom Cinestaru predstavljen je Aćimovićev dokumentarac 'Hrabro i na rezultat'. Film prati godinu dana života prvog hrvatskog slijepog atletičara paraolimpijca, njegove pripreme, boravak na Paraolimpijskim igrama u Pekingu, druženje s prijateljima i s obitelji.

Film redatelja Nikše Sviličića 'Vjerujem u anđele' ušao je u službenu filmsku konkurenciju na 33. filmskom festivalu u Kairu, koji će ove godine doživjeti svoje 33. izdanje. Film će se natjecati još s 10-tak drugih filmova iz zemalja širom svijeta, a u žiriju će ove godine sjediti redatelj Martin Scorsese.


'Vjerujem u anđele', trailer.

'Metastaze' Branka Schmidta bit će prikazane u selekciji 'World Cinema' prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Pusanu u Južnoj Koreji koji će se održati od 8. do 16. listopada.

U sklopu ZFF-a će se od 19. do 24.10. u SC-u i kinu Tuškanac održati scenaristička radionice Palunko 7. Ovogodišnji mentorski tim čine Dalibor Matanić, Zvonimir Jurić i Tomislav Zajec koji će tijekom pet dana trajanja radionice svakodnevno raditi sa 12 odabranih polaznika na razvijanju scenarija za kratkometražne igrane filmove! Po završetku radionice bit će odabran i najbolji scenarij po kojem će tokom 2010. godine biti realiziran film koji će svoju premijeru imati na 8. Zagreb Film Festivalu. Više o prijavi na stranici projekta ovdje.

U Multimedijalnom centru Kopriva će se u razdoblju od 6. do 9. studenog održati besplatna Radionica igranog filma. Prijave su u tijeku, broj polaznika je ograničen. Prijave šaljite na e-mail: info@mmc-kopriva.com, a dodatne informacije su na linku ovdje.

Radionica za direktora fotografije održat će se od 16. do 18.10. u zagrebačkom kinu 'Mosor', a namijenjena je svima koji se bave filmskim snimanjem. Prijave na e-mail: info@4film.hr su u tijeku! Predavanja će držati Oliver Stapleton, direktor fotografije na filmovima 'Kućna pravila' i 'Casanova', te Paolo Cascio koji je radio na preko 30 filmova, od kojih su poznatiji 'Lančana reakcija' i 'Beskonačan dan', te serije 'Hitna služba' i 'Bračne vode'.

Ove godine od 08. do 11.10. u podzemnoj garaži na Kvatriću održava se Max Art Fest s temom Manifest zaborava. Spomenik Bruce Leeja dočekivat će posjetitelje festivala, te provocirati na promišljanje nasilja nad umjetnošću. Od filmskog programa Festivala treba izdvojiti performanse i video-radove suvremenih hrvatskih umjetnika, te izbor najboljih filmova s festivala Berlin Transmediale 2009.

Komentari

Nema komentara.