Wow, hrvatski film! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Wow, hrvatski film!

Wow, hrvatski film!

Hrvatski film dobio svoju Kuću u metropoli, a dokumentarac o Hrvatskoj dobio regionalni Emmy. RAF gostuje u Purgeraju, a Motovun u Vukovaru.

s.p. 29.06.2010 0 komentara

Wow, hrvatski film!

U Zagrebu je u ulici Nova Ves 18 otvorena Kuća hrvatskog filma. Zgrada ima tri kata, a uz Zagreb-film tu su smješteni i Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), brojni domaći filmski festivali te udruženja redatelja, producenata i filmskih kritičara. Jedan od idejnih začetnika, redatelj Vinko Brešan, istaknuo je kako je ideja bila da naprave Kuću u kojoj će sve institucije hrvatskog filma živjeti zajedno te na taj način objedinjavati snage hrvatskog filma. Hina je objavila i da je na otvaranju Kuće gradonačelnik Milan Bandić /naslovna/ zahvalio Brešanu i bivšem ravnatelju HAVC-a, pokojnom Albertu Kapoviću na ideji i svemu što su napravili u realizaciji Kuće hrvatskog filma.

Dokumentarni film 'Wow! Croatia' američke televizijske novinarke Ashley Colburn dobio je televizijsku nagradu Emmy u kategoriji povijesno-kulturnog programa u Pacific Southwest regiji. Novinarka Colburn i snimatelj John Needden u organizaciji Hrvatske turističke zajednice osam dana su putovali po Hrvatskoj i zabilježili najljepše kadrove od Zagreba do Dubrovnika, prikazujući hrvatsku kulturno-povijesnu baštinu i gastronomsku ponudu.


'WOW! Croatia', isječak.

1. srpnja 2010. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u 20 sati održat će se projekcija dokumentarca 'S Gilbertom i Georgeom'. Redatelj Julian Cole je punih 18 godina s kamerom pratio taj ekscentrični umjetnički par, te će nazočiti projekciji filma i razgovarati o filmu nakon projekcije. Film ima hrvatski prijevod, a razgovor nakon projekcije vodit će se na engleskom jeziku. Ulaznica za film u dvorani Gorgona je 20 kn, a posebna pogodnost od 24. lipnja 2010. je cijena od 50 kn po kojoj možete pogledati i film i izložbu.

U utorak, 28. lipnja, održat će se gostovanje Revije amaterskog filma u zagrebačkom klubu Purgeraj u parku Ribnjak, i to u sklopu festivala Park-In-Zagreb. Program započinje u 16.00 sati projekcijom najboljih Kids&Teens filmova s ovogodišnjeg RAF-a, u 18.00 održava se okrugli stol o amaterskom filmu u Hrvatskoj, a oko 20.30 na velikom platnu kluba Purgeraj prikazat će se izbor najboljih filmova iz glavnog programa devetog RAF-a. Sve informacije možete saznati na web stranicama RAF-a i Park-In-Zagreba.

Film 'Rastanak' je odabirom publike postao pobjednik ovogodišnjeg trećeg Sisak eco film festivala, jedinog putujućeg festivala filma o zaštiti okoliša u ovoj regiji, što se od 4. do 11. lipnja 2010. godine održavao u 14 gradova i općina na području Sisačko – moslavačke županije. Ovo je 16. nagrada ovom filmu Irene Škorić.

Uoči ovogodišnjeg Motovun film festivala poziva se zainteresirana publiku u Ružičkinu kuću u Vukovaru, i to na Pozdrav Motovunu - izbor kratkih filmova iz prošlogodišnjeg programa Motovun online. Motovun online je nagrada za najbolji film trajanja do 15 minuta, a dodjeljuje je žiri mladih hrvatskih filmskih profesionalaca. Filmovi će se prikazati 2. srpnja 2010. u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Komentari

Nema komentara.