Kratko i domaće - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Kratko i domaće

Kratko i domaće

Počinje Festival jednominutnih filmova, DORF putuje sa svojim filmovima, a sprema se nekoliko maratona kratkih filmova.

s.p. 27.05.2010 0 komentara

Kratko i domaće

Najavljen je program 18. hrvatskog festivala jednominutnih filmova na kojoj će se prikazati 301 film iz 47 zemalja. Festival se ove godine održava od 27. do 29. svibnja, a 27. svibnja najavljena je filmsko - vinska večer premijerom igrano-dokumentarnog filma 'Putevima vina' redatelja Miroslava Mirkovića na kojoj će sudjelovati protagonisti filma, eminentni vinari i enolozi iz cijele Hrvatske. Peteročlani žiri ove godine ima zahtjevan zadatak od 60 tematski i žanrovski različitih filmova odabrati najbolji film. Detaljnije informacije o Festivalu, te službenom i popratnom programu potražite na www.crominute.hr.

Festival dokumentarnog rock filmaDORF nastavlja sa gostovanjima, najprije u Subotici, a odmah potom i u Osijeku. 27. i 28.05. osječki gosti pogledat će neke od najzanimljivijih filmova DORF-a, od kojih izdvajamo projekciju pobjedničkog filma 'Prvi pravi ženski zvuk' o kultnoj novosadskoj skupini Boye. Ulaz na projekcije je besplatan. U isto vrijeme će se i u Subotici, u novom kinu Eurocinema, prikazati 3 filma iz repertoara DORF-a. Više o programu pročitajte na www.subotica.info.

Pozivaju se zainteresirani na maratone kratkog filma. Sirup maraton kratkog filma će se snimati u noćnom klubu Sirup od 01. do 04.07.2010., a Surduk maraton kratkog filma će se snimati na Surduk festivalu Baranja od 11. do 13.06.2010. Pozivaju se ljudi koji posjeduju bilo kakvu digitalnu kameru ili kompjuter na kojem je moguće montiranje pokretnih slika, te glumci, redatelji i scenaristi.

Start će biti označen prvi dan pucnjem iz revolvera i trčanjem sudionika sa startne pozicije na prvi set. Tri dana se malim digitalnim kamerama snimaju i montiraju kratki filmovi (max 7 minuta) na razne teme i sudionici izmjenjuju iskustva. Potrebno je snimiti što više filmova u što kraće vrijeme. Kraj će biti označen utrčavanjem na cilj s gotovim materijalom u ruci, a onda slijedi svečana projekcija i dodjela nagrada. Zatražite i ispunite prijavnicu koju možete dobiti na filmskaprodukcija@yahoo.com.

Komentari

Nema komentara.