Ljetni filmski meni - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Ljetni filmski meni

Ljetni filmski meni

Opatija nudi filmove s Oscarom, Čakovec uči medijskoj kulturi, Split priprema filmski festival, a Karlovac predstavlja srednjoškolske radove.

s.p. 19.08.2010 0 komentara

Ljetni filmski meni

Udruge Delta iz Rijeke i Restart iz Zagreba u suradnji s Festivalom 'Opatija' organiziraju 'Dox Oscar 2009-2010 – ususret 8. Liburnia film festivalu' na maloj sceni opatijske Ljetne pozornice 19. i 20 kolovoza. Uoči 8. LFF-a na Ljetnoj pozornici bit će prikazana 2 Oscarom nagrađena dokumentarna filma - 'Čovjek na žici' (Oscar za najbolji dokumentarni film 2009.) i 'Zaljev' (Oscar za najbolji dokumentarni film 2010.). Projekcije započinju u 21h, a cijena ulaznice je 20 kuna. 

Dvanaest kanadskih i dvanaest europskih producenata, među kojima je i hrvatska producentica Ankica Jurić Tilić (Kinorama), sastat će se na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu kako bi potaknuli koprodukciju međunarodnih filmskih projekata u sklopu nove inicijative nazvane Producers Lab Toronto te razmijenili kreativnu energiju i iskustvo. Program će se odvijati ove godine u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Torontu od 10. do 12. rujna.

Dvanaesta Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić održava se u Čakovcu, od 22. do 31. kolovoza 2010. godine, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.
Na Školi sudjeluje 112 polaznika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a radit će u prvom stupnju seminara medijske kulture, polaznim radionicama za dokumentarni, igrani i animirani film odnosno TV-reportažu, te metodičkoj radionici za učitelje medijske kulture i specijaliziranim radionicama za kameru i snimanje, montažu, scenarij u filmu, postprodukciju zvuka, digitalnu fotografiju te, po prvi put ove godine, radionicama radio igre za djecu odnosno radio reportaže.

Proslavljeni mađarski redatelj Miklos Jancso dobitnik je ovogodišnje Posebne nagrade za izuzetan doprinos razvoju umjetnosti pokretnih slika koju dodjeljuje Split Film Festival. Jancso će osobno preuzeti nagradu, a u Splitu će boraviti od 11. do 16. rujna 2010. Potvrđeni su i članovi žirija ovogodišnjeg Festivala. Članovi žirija dugometražnog filma su: naš redatelj Zvonimir Jurić, voditelj i direktor programa Het Ketelhuiszatim Alex de Ronde iz Nizozemske, te direktor Pesaro Film Festivala Giovanni Spagnoletti iz Italije. Članovi žirija kratkometražnog filma su: umjetnica i filmska redateljica iz Nizozemske Marta Jurkiewicz, hrvatska vizualna umjetnica Renata Poljak, te filmski kritičar iz Mađarske Bálint Szalóky. Više informacija i kompletan program Festivala dostupni su na www.splitfilmfestival.hr

Nova izdanje manifestacija koje uključuju filmska ostvarenja srednjoškolaca, 15. Filmske revije mladeži i 3. Four River Film Festivala, održat će se od 09. do 12. runja 2010. u gradu na četiri rijeke, Karlovcu! U četiri festivalska dana bit ce prikazan 91 film hrvatskih i stranih srednjoškolaca i srednjoškolki!

Komentari

Nema komentara.