Svi žele Charlize - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Svi žele Charlize

Svi žele Charlize

Mlada oskarovka Charlize ovih se dana druži s glavnim južnoafričkim političarima, a s druge strane oceana već kuju velike filmske planove za nju.

12.03.2004 0 komentara

Svi žele Charlize

U svojoj domovini Charlize Theron susrela se s bivšim južnoafričkim predsjednikom i velikim borcem za ljudska prava, Nelsonom Mandelom. Na večeri koju je Mandelina zaklada organizirala u Johannesburgu, glumica je bila počasni gost, a Mandeline riječi dirnule su je do suza. On je rekao kako je Charlize stavila Južnu Afriku na kartu svijeta i približila je svima onima koji do sada nisu ništa znali o toj državi. Brišući suze, 28-godišnja glumica je bivšem predsjedniku samo rekla: 'Tako vas puno volim.' Charlize je domovinu napustila sa 16 godina.

Za to vrijeme u SAD-u njeni filmski agenti rade punom parom. Već smo vam ispričali o višemilijunskoj cifri koja joj se nudi za ulogu u znanstveno-fantastičnom trileru 'Aeon Flux', a sad joj se ukazala prlika i za ulogu u još jednoj drami.

Niki Caro, redateljica nagrađivanog filma 'Whale Rider', voljela bi u glavnoj ulozi svoje nove drame 'Class Action' vidjeti novopečenu oskarovku. Podsjećamo, uloga u 'Whale Rideru' je, posve neočekivano, donijela nominaciju za Oscara mladoj Keishi Castle Hughes.

Lik kojega bi Charlize trebala glumiti u ovom filmu (o kojem smo već pisali) je žena koju su muškarci zlostavljali cijeloga života, sve dok nije odlučila povući radikalni potez i to promijeniti. Njena priča je bila ključna za prvu uspješnu tužbu za seksualno zlostavljanje u Americi. Ne treba smetnuti s uma da je 'Monster', za kojeg je Charlize dobila Oscara, imao vrlo sličnu tematiku pa joj možda i ova priča o seksualnom zlostavljanju u budućnosti donese još jednog kipića.

Scenarij je napisao Michael Seitzman, a on prati život Josie Aimes, mlade majke koja pobjegne od nasilnog muža početkom 70-tih godina. Vraća se u rodni grad u Minnesoti i postaje jedna od prvih žena zaposlenih u mjesnom rudniku u kojem radi većina lokalnih muškaraca, uključujući i njenog oca. Nju i njene kolegice verbalno i psihički zlostavljaju muški suradnici, a vlasnici rudnika se oglušuju na sve pritužbe te ženama čak prijete otkazom. Josie pokreće pravnu tužbu, riskirajući time da ju i njena vlastita obitelj prezre i odbaci.

Theron će početi snimati ovaj projekt nakon završetka 'Aeon Fluxa' koji će se ovo ljeto raditi u Berlinu. Za tu futurističku dramu glumica će tri mjeseca morati pohađati akrobatske treninge kako bi što vjernije odglumila ulogu nadljuski sposobne plaćene ubojice.

Komentari

Nema komentara.