Novi Polanski i Nolan u Puli - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novi Polanski i Nolan u Puli

Novi Polanski i Nolan u Puli

Pulski festival premijerno nudi 'Početak' Christophera Nolana, 'Pisca iz sjene' Romana Polanskog te 'Svi na Woodstock' Anga Leeja.

s.p. 05.07.2010 0 komentara

Novi Polanski i Nolan u Puli

U PoPularnom programu 57. festivala igranog filma u Puli u Areni održat će se hrvatske premijere novih filmova Romana Polanskog, Christophera Nolana, Anga Leeja i Olivera Parkera
 
'Početak' Christophera Nolana je znanstveno-fantastični triler u kojem glavni lik ima sposobnost ulaziti u umove ljudi dok spavaju te im ugrađivati ili iz njih krasti informacije. U filmu glume Leonardo Di Caprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt i Marion Cotillard. U kriminalističkom trileru kultnog Romana Polanskog 'Pisac iz sjene' glavni junak je profesionalni pisac koji radeći na memoarima bivšeg britanskog premijera otkriva tajnu zbog koje mu se život nađe u opasnosti. U glavnim su ulogama Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall i Tom Wilkinson.

'Slika Doriana Graya' - za ljubitelje klasika.  
 
Komedija oskarovca Anga Leeja 'Svi na Woodstock' prati životnu priču Elliota Tibera koji je igrao ključnu ulogu u organizaciji kultnog glazbenog festivala Woodstock 1969. Festival u Puli će u subotu, 24. srpnja, nakon projekcije animiranog filma 'Kako je Gru ukrao mjesec' u Programu PoPularna Pulica, zatvoriti fantastična drama 'Slika Doriana Graya' Olivera Parkera. Riječ je o još jednoj ekranizaciji slavne knjige Oscara Wildea u kojoj mladi Dorian Gray žrtvuje dušu kako bi zadržao mladost i ljepotu, no njegov naslikani portret odražava njegovu unutarnju ružnoću. U glavnim su ulogama Ben Barnes, Colin Firth, Ben Chaplin, Rebecca Hall i Rachel Hurd-Wood.

Na dan svečanog otvaranja Festivala za najmlađe će biti prikazivani poljski animirani filmovi o Loleku i Boleku, a moći će se pogledati selekcija filmova iz barcelonskog Međunarodnog festivala kratkog filma, najbolji filmovi svih dosadašnjih natječaja doFuraj svoj film, selekcija kratkih filmova sa Sisak Eco Film Festivala, Dragulji Zagreb Filma od 1958. do 2010., filmovi s arheološkom tematikom s AGONA - Međunarodnog skupa arheološkog filma na Mediteranu, selekcija art filmova s L'alternative – Festivala nezavisnog filma u Barceloni, te dva programa hrvatskih kratkih igranih filmova.

Više informacija možete potražiti na službenoj stranici Festivala ovdje, s tim da na ovom linku možete skinuti programsku knjižicu s rasporedom svih javnih projekcija te kratkim opisima filmova i drugih festivalskih događanja. Ako vam treba samo pregledni raspored projekcija, on je na linku ovdje.

Komentari

Nema komentara.