Počela 57. Pula - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Počela 57. Pula

Počela 57. Pula

Iako vladaju paklene vrućine, poruka filma koji je otvorio nacionalni filmski festival u Puli je jasna: 'The Show Must Go On'!

s.p. 19.07.2010 0 komentara

Počela 57. Pula

U subotu, 17. srpnja, svečano je otvoren Nacionalni program 57. festivala igranog filma u Puli. Film otvaranja bio je 'The Show Must Go On' debitanta Nevija Marasovića koji je dobio mnoge pohvale za uvjerljiv prikaz globalne katastrofe koja dopire do Zagreba u kojem se održava reality show s izoliranim sudionicima. Za film kažu da je 's malim budžetom prikazao vrhunske specijalne efekte', a neki mu zamjeraju 'manje uspjelo baratanje s ljudima'. U nedjelju je prikazana i hrvatska koprodukcija 'Na putu' koja je već bila u našim kinima, te regionalni omnibus 'Neke druge priče' koji najavljuje dolazak u naša kina u listopadu.

'Bratstvo' - ljubavna priča danskih neonacista.

Ove jeseni u kinima bi se trebao pojaviti i kontroverzni film 'Bratstvo' danskog redatelja Nicola Donatoa. Film ima hrvatsku premijeru danas u 18h, u pulskom kinu Valli, u sklopu međunarodnog programa Europolis-Meridijani. Riječ je o drami o ljubavi između dvojice muškaraca, i to u okrilju - neonacističke skupine! Društvena i ekonomska kriza podloga je uzletu malograđanštine i ekstremističkih skupina a u tom se kontekstu rađa nedozvoljena veza koja za sobom povlači ljubav, emocionalnu i moralnu rastrganost, te pitanja izdaje, lojalnosti i identiteta. Film je pobijedio na filmskom festivalu u Rimu gdje je osvojio nagradu za najbolji film, a na filmskom festivalu u Tallinnu osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu.

Danas na programu imamo i premijeru hrvatskog filma '72 dana' Danila Šerbedžije, te projekciju sada već kultnog 'Imaginarija doktora Parnasusa'. Dodatne informacije potražite na službenim stranicama Festivala, a uskoro možete očekivati i prva javljanja kritičara Filmskog.neta.

Komentari

Nema komentara.