Izvještaj iz Batmanovog ormara - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Izvještaj iz Batmanovog ormara

Izvještaj iz Batmanovog ormara

Nedavno prodano Bat odijelce ponukalo nas je da pronjuškamo po tajnama šišmiševog outfita. Otkrića su senzacionalna.

p.h. 06.04.2006 0 komentara

Izvještaj iz Batmanovog ormara

Pištoljčić s guznim uključkom, šprica naprijed - punjenje straga, poza superherojska. Ako na Defameru ne lažu (ghm), slično je mogao izgledati Schumacherov junak u 'Batmanu i Robinu' iz 1997, da Clooneyevi agenti nisu zaprijetili skidanjem istog s projekta. Ipak, napravljen je nešto 'ozbiljniji' outfit koji se nedavno našao pod čekićem aukcijske kuće 'Profiles In History' i završio u rukama sretnog vlasnika za 93 000 $. Prodano je i odijelce u kojem se Jim Carrey šepurio kao 'Riddler', i to za nekih četrdesetak tisuća $. Ne zna se jesu li kapa, rukavice, nakurnjak i nekoliko para zamjenskih bradavica prodani zasebno, ili u kompletu, a kupac je, naravno, želio ostati anoniman.

Brojni obožavatelji slavnog lika diljem svijeta slave Christophera Nolana što Christianu Baleu u svojoj verziji sage o šišmišolikom junaku 'Batman: Početak' nije zalijepio bradavice, a na brojnim fan siteovima vode se duge raspre oko toga koji im je omiljeni Batmanov gadget. Za sad još niti jedan uređaj nije uspio nadmašiti odbijač morskih pasa (shark repellent) koji je korišten u filmskoj verziji Lesliea H. Martinsona iz 1966, a surfajući po fan siteovima naletjeli smo i na materijale koje dokazuju da je stripovsko prijateljstvo tog junaka i pomoćnika mu Robina ponekad poprimalo zaista neočekivane dimenzije.

Bob Kane: 'Batman i Robin'

U nestrpljivom očekivanju šišmiševa novog ukazanja koje se najavljuje za 2008. (Nolan), pokušali smo se sjetiti što su nakon devedesetih filmaši radili s imidžem Bob Kaneova lika. Tim Burton je 1992. Batmana obukao u odijelo s teškim oklopom na grudima i podlakticama, čizmama i ovratnikom koji je Michaelu Keatonu onemogućio bilo kakav pomak glave. Schumacher mu je 1997. dodao seksi touch s bradavicama, a na pojas, koji je ujedno i najvredniji dio kostima jer sadrži gadgete koji šišmišu život znače zataknuo je kreditnu karticu. A koliko je točna ona stara koja tvrdi da odijelo čini čovjeka pokazao je Chris Nolan u svojoj verziji, 'Batman: Početak', gdje je vrlo temeljito objašnjeno kako je zapravo nastao kostim. Bruce Wayne je bio svjestan koliko mu je vizualni identitet bitan, pa dizajn nije prepustio slučaju već hi tech tvrtci Lucius Fox. U prvi sloj i podlogu odijela ugrađeni su regulatori temperature koji osiguravaju da tijelu bude ugodno. Drugi sloj se sastoji od neprobojnog štita koji zaustavlja apsolutno sve što se zamisliti može. Štit je izrađen od kevlara iliti poly-paraphenylene terephthalamida iliti vrlo laganog i iznimno otpornog materijala koji može izdržati temperature do 400 stupnjeva celzijusa.

Mmmm, jedva čekamo da vidimo sljedećeg Batmana...

Komentari

Nema komentara.