Angelina - nova Catwoman? - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Angelina - nova Catwoman?

Angelina - nova Catwoman?

Fanovi 'Viteza tame' rado bi u sljedećim nastavcima Batmana vidjeli u društvu Žene-mačke, a pitanje je ima li tko pogodniji za tu ulogu od Angeline Jolie?

s.p. 31.07.2008 1 komentara

Angelina - nova Catwoman?

Priča se, priča, da bi  Batmanu dobro došla sexy partnerica - recimo Angelina Jolie? Već se počinje planirati novi nastavak vrlo uspješnog 'Viteza tame', a počinju se javljati prijedlozi da se u novi film uvrsti jedan od najpopularnijih likova - Catwoman. Taj lik je u stripu i filmovima o Batmanu zanimljiva (anti)heroina, ponekad Batmanova saveznica a ponekad neprijateljica. Jer tko može Batmana, Čovjeka-šišMIŠA, namamiti u zamku bolje od Žene-mačke?

U Burtonovom 'Batman se vraća' zločestu mačku glumi Michelle Pfeiffer i svi se slažu da je taj nastup stvorio jedan od najupečatljivijih likova u svim ekranizacijama Batmana. U tom filmu Michelle je prvo stidljiva tajnica koja mora trpjeti opakog šefa, no kasnije postaje prava feministička ratnica koja ne trpi nijednog dominantnog muškarca, pa tako ni Batmana. Kada se nađe u klinču s Batmanom (a oboje imaju uske, crne kožne uniforme!) nastaje takva seksualna kemija da film prestaje biti priča za djecu i postaje prava reklama za S/M odjeću. 'Catwoman' je dobila i zasebnu ekranizaciju bez Batmana, ali ta filmska verzija samo je naškodila karijeri Halle Berry koja nije imala pravog redatelja uz sebe.

Catwoman daje Batmanu lekciju iz borbe.
Nakon smrti Heatha Ledgera čini se 'nepristojnim' ponovno angažirati Jokera na filmu, jer se svi boje da nitko ne bi mogao nadmašiti Ledgerov nastup. Zato se raspravlja oko toga tko bi trebao biti sljedeći negativac,  često se spominje Catwoman utjelovljena u Angelini Jolie. Jolie je sada angažirana majka, no svi ju još pamte kao divlju, tetoviranu glumicu koja se voli igrati s noževima. Glumeći Laru Croft u 'Tomb Raideru' dokazala se kao akcijska junakinja, a i nedavno je glumila u nabrijanom 'Wantedu', što znači da još nije prestara za akciju. Osim mačkastih očiju i sočnih usana, Angelina ima i pravu karizmu, no javljaju se mišljenja da bi baš status superzvijezde mogao omesti publiku u prihvaćanju takve Catwoman. Stoga se predlažu Rosario Dawson, Charlize Theron, čak i Naomi Watts.

No, je li netko o svemu tome pitao one koji o svemu odlučuju - filmaše zadužene da rade Batmana? Scenarist 'Viteza tame', David Goyer, je na pitanje o tome koje likove bi mogao koristiti u sljedećem filmu odgovorio da ih u stripu o Batmanu ima bezbroj, pa se ne slaže s time da bi to obavezno trebali biti Catwoman ili Penguin. Opet, to nije ni isključeno - a fanovi Catwoman pronalaze razloge za nadu i u sadašnjem 'Vitezu tame'. U jednoj sceni filma Batman pita svog oružara da li će njegovo novo bat-odijelo zaustaviti pse, a ovaj mu odgovori: 'Ne, ali će zaustaviti mačku'. Obična šala ili ipak možda i aluzija na sljedećeg, mačkastog protivnika? Mrnjaaaau...

Komentari
A: iMarac 29.10.2008 Pogledaj profil

Catwomen je nepravedno,a pogotovo nakon katastrofalnog filma zaboravljena stoga tko drugi može oživiti i ponovno zamjaukati u stilu prave Žene Mačke doli prava mačka Angelina Jolie! Nadam se i veselim 3. nastavku Batmana! A njen nadimak Catwomen nam odaje da je itekako rođena za tu ulogu!