Svi smo mi Joker - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Svi smo mi Joker

Svi smo mi Joker

'Vitez tame' daje loš primjer mladima, imitatori Jokera haraju Amerikom. Ako napadi ne prestanu, netko se mora preobući u Batmana i zaustaviti ih.

s.p. 12.08.2008 0 komentara

Svi smo mi Joker

U 'Vitezu tame' Batman ima brojne imitatore, no u stvarnom životu - većina oponaša Jokera. Među prvima se 'proslavio' izvjesni Spencer Taylor, koji je odlučio u kinu u američkom Three Riversu izvesti prepad dostojan pravog Jokera. Pokušao je ukrasti reklamne materijale za 'Viteza tame' (plakate i slično), no zaposlenici kina su ga otkrili i zadržali do dolaska policije. A kako su djelatnici kina tako brzo primijetili da se događa nešto čudno?

E, pa 'zločesti' Spencer je došao u kino našminkan kao Joker, očito inspiriran veličanstvenim Heathom Ledgerom u 'Vitezu tame'. Spencer je priveden u postaju i optužen za krađu i uništavanje imovine, no barem je uspio ostvariti ono što i Joker uvijek dobiva - pažnju medija. Spencerova slika iz policije (sa šminkom i bez nje!) došla je na razne, pa i na našu naslovnicu, a blogeri su već komentirali tu sliku parafrazirajući Jokera: 'Why so serious, Spencer' ('Zašto si tako ozbiljan, Spenceru?').

Joker uvijek voli napadati snage reda i zakona – stradala je i sutkinja.
No, ne lezi vraže - Joker je neuništiv i svi filmofili znaju da ga policajci ne mogu zaustaviti. 'Joker' je tako nedavno intervenirao i na reklamnom plakatu za reizbor sutkinje Stefany Miley. 'Šaljivac' je plakat 'ukrasio' izmijenivši Miley u Smiley ('Smješko'), te precrtavši 'sutkinja' i dodavši 'Joker'. Na sličan način je stradao i plakat trgovca nekretnina u New Yorku, a ima još slučajeva imitiranja Jokera. Njujorška policija istražuje razne vandalske prekršaje, poslije kojih se počinitelj potpisuje ostavljajući - kartu Jokera.

Prošlog tjedna je i novinarska postaja u San Antoniu morala biti evakuirana nakon što je primila čokoladni kolačić u obliku bombe, koji je inače bio rađen kao dio promidžbe za 'Viteza tame'. Warner Bros. je inače kao dio svoje kampanje za 'Viteza tame' masovno poticao viralni marketing i objavljivao plakate za 'Viteza tame' koje je 'išarao Joker', a čak je i službena stranica tog filma znala biti izmijenjena nakon 'napada Jokera'.

Napad na trgovca nekretninama je dokaz da Jokeru nije do para, on samo želi - kaos.
Ekipa iz marketinga je čak poticala gledatelje da onlajn šalje vlastite slike, i to tako da im se vidi klaunovska šminka. Da li su PR-ovci pretjerali s ovakvom marketingom, ili popularni film poput 'Viteza tame' samo daje delikventima ideju kako se obući i što nacrtati? Odgovar znaju samo pravi počinitelji, a ako se pitate gdje su - znajte da je uvijek jedan šaljivac ('Joker') negdje među nama.

Komentari

Nema komentara.