Trebaju vas festivali - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Trebaju vas festivali

Trebaju vas festivali

Volite li festivale - volontirajte u Splitu, reklamirajte Dubrovnik ili skoknite do Novog Sada. Zagreb nudi promociju knjige i ciklus art glazbenih filmova.

s.p. 17.04.2008 0 komentara

Trebaju vas festivali

Festival mediteranskog filma Split poziva sve koji žele volontirati na festivalu da se prijave do 7. svibnja, a već 10. svibnja objaviti će se rezultati natječaja na službenoj web stranici. Pravo na prijave imaju svi kandidati, a potrebno je da volonteri imaju minimalno 16 godina i da budu na raspolaganju festivalu od 26. do 31. svibnja. Umjesto novčane naknade festival osigurava volonterima hranu, majice, pristup filmovima i zabavama u slobodno vrijeme. Prijave u obliku kratkih životopisa šaljite na mail adresu: volonteri@splitmedfilmfest.com.

A 'susjedni' dubrovački Libertas Film Festival (LFF) opet raspisuje natječaj za festivalski promo spot, koji će biti emitiran na TV-u i prije svake projekcije filma. Natječaj je otvoren do 31. svibnja. Bitno je da spotovi sadržavaju zadane elemente i da traju od 30 do 60 sekundi, a za više informacija o pravilima natječaja imate festivalsku internet stranicu ovdje.

Festival Cinema City poziva filmaše da se prijave na natječaj za filmove snimljene budžetom manjim od – 10000 dolara. Sve vrste i žanrovi su dobrodošli, samo treba poslati DVD kopiju i press kit (2 fotografije iz filma i fotografija redatelja) na sljedeću adresu: Cinema city, Za 10000 soma, Pošt. fah 246, 21000 Novi Sad, Srbija. Natječaj je otvoren do 30. travnja, a krajnji rok za pristizanje filmova je 5. svibanj. Za sva dodatna pitanja pišite na: dina.vukovic@cinemacity.org ili pogledajte ovaj sajt.


'Začepi i pjevaj' - odi i pogledaj

Izdavačka kuća V.B.Z. i Hrvatski filmski savez organiziraju predstavljanje svojeg zajedničkog izdanja, knjige Ive Škrabala 'Hrvatska filmska povijest ukratko (1896-2006)'. Promocija će se održati ovaj četvrtak, 17. travnja, s početkom u 18 sati, u Znanstvenoj knjižari V.B.Z., a osim autora Škrabala o knjizi će govoriti teoretičar filma Hrvoje Turković, te urednici Jurica Pavičić i Diana Nenadić.

A ako ne želite samo čitati o filmovima, nego pogledati dobre radove – kino Europa ima poseban program. 'Super super fest' je ciklus filmova o glazbi i inspiriranih glazbom, koji počinje danas u 20 sati, projekcijom filma 'Nema me' Todda Haynesa. U sklopu programa bit će prikazana još tri dugometražna filma: 'Noći boje borovnice'  (naslovna) kultnog kineskog redatelja Wong Kar Waija, 'Začepi i pjevaj' Barbare Kopple i Cecilije Peck, te 'Block Party' Michela Gondryja. Cijeli program imate ovdje, pa nemojte reći: 'Nema me' nego trkom u kino.

Komentari

Nema komentara.