Objavljen program 53. Pula FF-a - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Objavljen program 53. Pula FF-a

Objavljen program 53. Pula FF-a

Pulu otvara Bulajićev 'Libertas', slijede novi filmovi Nuića, Schmidta, Grlića, Hribara i Ištvančića. Mogući kanditati su i Matanićev 'Volim te' i Žarkovićeva 'Trešeta'.

p.h. 07.06.2006 0 komentara

Objavljen program 53. Pula FF-a

Sjednica vijeća Festivala igranog filma u Puli održana je u utorak, 06.06. pod predsjedanjem ministra kulture Bože Biškupića. Na sjednici je usvojen program i financijski okvir 53. festivalskog izdanja, prenosi Culturenet:

Za prikazivanje u glavnom programu 53. izdanja najstarijeg hrvatskog festivala Vijeće je odabralo filmove:
*'Libertas' Veljka Bulajića koji otvara festival,
*'Sve džaba' Antonija Nuića,
*'Put lubenica' Branka Schmidta,
*'Karaula' Rajka Grlića,
*'Što je muškarac bez brkova' Hrvoja Hribara,
*'Duh u močvari' Branka Ištvančića.

Vijeće je na prijedlog umjetničkog ravnatelja Zlatka Vidačkovića uputilo molbu Ministarstvu kulture i HRT-u za prebacivanje filmova 'Volim te' redatelja Dalibora Matanića i 'Trešeta' redatelja Dražena Žarkovića na 35mm vrpcu kako bi isti mogli biti prikazani glavnom programu Festivala i kasnije plasirani na međunarodne festivale.

Program igranih filmova 'Vremeplov' bit će uglavnom posvećen Jadran filmu koji će u Puli proslaviti 60. rođendan, a u sklopu tog programa bit će prikazana recentno restaurirana ostvarenja:
*'Kaja, ubit ću te' Vatroslava Mimice,
*'Tri sata za ljubav' Fadila Hadžića,
*'Timon' Tomislava Radića i
*'Kiklop' Antuna Vrdoljaka.

Iz opusa ovogodišnjeg dobitnika nagrade 'Vladimir Nazor' Zorana Tadića bit će prikazani filmovi 'Čovjek koji je volio sprovode' i kratki film 'Pletenice'.

Osim svih nagrađenih filmova 15. Dana hrvatskog filma bit će prikazan i kratki film 'Torsia' Jakše Borića, te animirani filmovi 'Lift' Zrinka Ogreste i 'U susjedstvu grada' Joška Marušića. Tema festivalske izložbe je 60 godišnjica Jadran filma.

Komentari

Nema komentara.