Pula obilazi Zagreb - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Pula obilazi Zagreb

Pula obilazi Zagreb

Krajem srpnja u Zagrebu će biti prikazano 5 dugih filmova iz međunarodnog programa ovogodišnjeg Pulskog festivala, i to zajedno s 5 kratkih filmova.

s.p. 28.06.2010 0 komentara

Pula obilazi Zagreb

Od 27. do 31. srpnja na Sceni Amadeo, u atriju Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, bit će prikazano deset filmova iz programa 57. Festivala igranog filma u Puli. Pet dugometražnih filmova je iz Međunarodnog programa Europolis-Meridijani, a pet kratkometražnih (od kojih 3 hrvatska) filmova će se prikazivati svake večeri kao predigra. Sve će projekcije biti zagrebačke premijere, a odabir filmova obavio je umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli Zlatko Vidačković. 

Program 'Pula u Zagrebu - izbor sa svjetskih filmskih festivala' otvorit će 27. srpnja talijanski redatelj Michele Placido, koji je režirao poluautobiografski film 'Veliki san' o mladom policajcu koji za vrijeme studentskih nemira 1968. odluči postati glumac. Potom slijedi kineski film 'Odvojeni zajedno', film otvaranja i dobitnik Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu. Riječ je o obiteljskoj melodrami o ljubavnicima razdvojenima za vrijeme kineskog građanskog rata koji se ponovno nalaze nakon 60 godina, nakon što je njemu dopušteno vratiti se u Šangaj.

Potom slijedi 'Vojvotkinja' Saula Dibba. U toj britanskoj kostimiranoj ljubavnoj drami o mladoj ženi rastrganoj između bračnih obveza i prave ljubavi glume Keira Knightley, Ralph Fiennes i Charlotte Rampling. U filmu Jamesa Ivoryja 'Grad posljednjeg odredišta' dolazak mladog pisca uznemirit će živote članova obitelji preminulog književnika koji zatvoreni u vlastitom svijetu žive na velikom imanju u Urugvaju. Na samom kraju, 31. srpnja, Damir Lukačević predstavit će intrigantnu futurističku dramu 'Transfer' o paru starijih bogataša koji posebnoj klinici plaćaju da bi prešli u tijela dvoje mladih i živjeli novu mladost.

Program hrvatskog kratkog filma otvara 27. srpnja film 'Stric' redateljice Hane Jušić. Slijedeći dan slijedi hrvatsko-američka koprodukcija 'Welcome' redateljice Maje Milanović, a treći hrvatski kratki film je '9. ožujak' redateljice Irene Škorić u kojem glume Mia Biondić i Asim Ugljen. Četvrte i pete večeri biti će prikazani kratki filmovi iz Međunarodnog programa: francuski 'Vječna mladost' Marca Obina u kojem glume Sara Forestier i mlada zvijezda francuskog filma Andy Gillet te dobitnik nagrade za najbolji slovenski kratki film 'Lovac oblaka' Mihe Knifica u kojem glume Boris Cavazza, Sebastian Cavazza i Emil Cerar. Više informacija možete saznati na službenim stranicama Pulskog festivala.

Komentari

Nema komentara.