Ogrestin Tu u Karlovym Varyma - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ogrestin Tu u Karlovym Varyma

Ogrestin Tu u Karlovym Varyma

Scenaristički i redateljski uradak Zrinka Ogreste, 'Tu', u službenoj je konkurenciji priznatog Međunarodnog filmskog festivala u Karlovym Varyma (02.07-10.07.).

30.05.2004 0 komentara

Ogrestin Tu u Karlovym Varyma

Festival u Karlowym Varyma jedna je od najvažnijih filmskih smotri i gotovo najstariji festival na svijetu osnovan daleke 1946. godine. Između ostalog, služi kao ogledna revija najvrijednijih istočnoeuropskih filmskih ostvarenja, filmaša i glumaca.

'Tu', Zrinka Ogreste, uvršten je natjecateljski program festivala zajedno s još 15 ostvarenja iz cijeloga svijeta. Nakon što je osvojio glavnu nagradu na prošlogodišnjem pulskom festivalu, Zlatnu arenu, 'Tu' je primio 20ak poziva s međunarodnih filmskih smotri, no Ogresta i producent filma Ivan Maloča orijentirali su svjetsku premijeru prema Češkoj.

Film prati desetak likova koji nisu u interakciji; umirovljenik, bivši ratnici, narkomanka, sve sami ljudi bez perspektive u životu, što je tema u kojoj se Ogresta odlično snalazi. Glavne uloge igraju Barbara Prpić, Ivo Gregurević, Jasmin Telalović, Jasna Beri, Miraj Grbić i ostali.

Osim natjecateljskog dijela, na festivalu će se prikazati i 10 najboljih turskih filmova, nova katalonska filmska produkcija, retrospektiva Johna Cassavetesa i Sergia Leona, obrađivati će se fenomen plesa u filmovima i održati već tradicionalni programi East of West, Horizons i Another View.

Tu je na programu 07. srpnja. Sretno!

Komentari

Nema komentara.