Rani radovi s ADU na Danima hrvatskog filma! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rani radovi s ADU na Danima hrvatskog filma!

Rani radovi s ADU na Danima hrvatskog filma!

22. travnja u kinu Tuškanac očekuju Vas filmovi redatelja Darka Rundeka, studentice Snježane Tribuson i debitantice Mire Furlan!

Siniša Paić 18.04.2016 0 komentara

Rani radovi s ADU na Danima hrvatskog filma!

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg odaziva publike na program 'Rani radovi s ADU-a', u kojem su prikazani prvi filmski koraci danas poznatih filmaša iz prve polovice devedesetih, Dani hrvatskog filma ove godine zaviruju još dublje u školske arhive i donose uratke poznatih filmaša i umjetnika iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća. 

'Još raniji radovi s ADU-a' donose film slavnog glazbenika Darka Rundeka 'Idem u krah' (1978.) o dvoje starih ljudi na selu koji rade od jutra do mraka, a ni sami ne znaju za koga. Tu su i prvi filmski koraci Branka Schmidta, koji tada još nije znao da će jednoga dana režirati 'Metastaze', a u dokumentarcu 'Ali s Volovčice' (1979.) zabilježio je jedan dan u životu amaterskog boksača iz boksačkog kluba Lokomotiva. Zoran Pezo, kojeg znamo kao redatelja brojnih glazbenih spotova i koredatelja kultnog omnibusa 'Kako je propao rokenrol', u programu je s filmom 'Brico' (1984.), pričom o starom majstoru brijaču koji pod najezdom modernih frizerskih radnji jedva spaja kraj s krajem.

Snježana Tribuson u programu je bez Melite Žganjer, no sa sjajnim studentskim filmom 'Lice' (1979.) o plastičnim operacijama. Dani hrvatskog filma donose i vrlo eksplicitni film nastao u jednoj zagrebačkoj bolnici, 'Drugi kat, podrum' (1989.) u režiji Ivana Salaja, autora čiji se film 'Dan otpora' prikazuje ove godine i u službenoj konkurenciji, a Vedran Mihletić, šef Kult Filma, gostuje vježbom iz studentskog serijala 'Čovjek i stroj' (1982.), u kojoj će publika imati priliku vidjeti kako se u tiskari izdavačke kuće Vjesnik tiskala revija Start. U 'Djevojkama' redateljice Jasne Mesarić svoju prvu filmsku ulogu ostvarila je Mira Furlan, znan-fanovima mlađeg godišta poznatija kao Ambasadorica Delenn.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...