Počela 56. Pula - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Počela 56. Pula

Počela 56. Pula

Nacionalni Festival igranog filma otvoren je filmom 'Vjerujem u anđele', a vjerujemo da će publika doći i na ostale zanimljive filmove u bogatom programu.

s.p. 19.07.2009 0 komentara

Počela 56. Pula

U subotu, 18. srpnja, svečano je otvoren 56. Festival igranog filma u Puli. Ceremoniju otvaranja vodili su glumci Dora Fišter i Damir Markovina, program je završio tradicionalnim vatrometom, nakon čega je prikazan film 'Vjerujem u anđele' Nikše Sviličića. No, najveći spektakl u Areni nije bio vatromet nego prepuno gledalište /naslovna/. Za to su zaslužni organizatori koji su priredili bogat program i to po vrlo jeftinim cijenama.

Cijena ulaznice za dva filma u Areni (filmovi iz Nacionalnog i stranog PoPularnog programa) iznosi samo 10 kuna, a izuzetak je utorak, 21. srpnja, kada će zbog hrvatske premijere filma 'Harry Potter i princ miješane krvi' ulaznice koštati 30 kuna. Sve projekcije izvan Arene bit će besplatne, a besplatno će filmove u Areni moći pogledati Prijatelji Festivala – srednjoškolci, studenti, osobe s invaliditetom i njihova pratnja te umirovljenici. 


Trailer za 'Vjerujem u anđele'.

O programu smo već dosta govorili, samo treba ponoviti da nas u Nacionalnom programu očekuje čak 10 hrvatskih filmova, među njima veliki omnibus 'Zagrebačke priče', drugi film Antonija Nuića 'Kenjac' te kino hit Branka Schmidta 'Metastaze'. Oni koji imaju samo jedan slobodan dan za gledanje domaćih filmova neka navrate zadnji dan Festivala, u subotu, 25. srpnja održat će se Hrvatski filmski maraton u okviru kojeg će biti prikazani svi filmovi iz Nacionalnog programa.

U stranom programu imamo Retrospektivu Pedra Almodovara te brojne nagrađivane i festivalske filmove koji se prikazuju u sekcijama Europolis-Merdijani i PoPularni program. Već ove nedjelje može se pogledati 'Ravnica u plamenu' kultnog autora Guillerma Arriage, a slijede zanimljivi filmovi autora kao što su Claude Chabrol, Costa Gavras, Catherine Breillat i Julie Delpy.

Prikazat će se i bogat program kratkiša, najbolje od Dana hrvatskog filma, odati posveta laureatima hrvatskih nagrada za životno djelo, te predstaviti sve hrvatske igrane filmove u nastanku. Brojni su i popratni programi: Program za djecu Pulica, Pulska filmska tvornica, izložba Cinemania(c) te natječaj za amaterske filmove 640x480 max. Tablica s rasporedom svih javnih projekcija dostupna je na linku ovdje, a mi ćemo vas se uskoro javiti s prvim recenzijama festivalskih filmova.

Komentari

Nema komentara.