Amateri slave - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Amateri slave

Amateri slave

Poznati su pobjednici natječaja 640x480 max. Arminio Grgić opet je osvojio nagradu, a među najboljima je i jedan 7-godišnjak.

s.p. 19.07.2007 0 komentara

Amateri slave

Objavljeni su najbolji radovi ovogodišnjeg natječaja na najbolji kratki amaterski film 640x480 max. Na taj popratni festivalski program Pule mogli su se prijaviti svi filmovi snimljeni u navedenoj maksimalnoj rezoluciji, koji su u trajanju od 5 sekundi do 5 minuta, i zapisani u određenim video formatima (mpeg, avi, wmv). Nakon prvog izdanja 2004., taj natječaj stječe sve veću popularnost među hrvatskim amaterskim filmašima, pa tako dolaze i oni nagrađivani i u svijetu. 

O najboljima se odlučivalo u 2 kategorije, birali su i stručni žiri i publika, odnosno posjetitelji internetskih stranica Pula film festivala i T-portala na kojima je do ponoći, 16. srpnja, trajalo glasovanje o 26 prijavljenih filmova. Članovi žirija bili su filmski kritičar i novinar 'Slobodne Dalmacije' Jakov Kosanović, videoumjetnik Matija Debeljuh, te novinar T-portala, glazbeni kritičar i multimedijalni umjetnik Zoran Stajčić. Najuspješnijim su proglasili film Pioggia inattesa, čiji je autor Arminio Grgić iz Požege, inače jedan iz ekipe Žutog titla. U ime žirija Jakov Kosanović izjavio je da je 'Pioggia inattesa' 'film koji kvalitetom osjetno odskače od ostalih naslova u konkurenciji, ideja i izvedbeni standard zadovoljili su više kriterija, a vjerujemo da bi svoje mjesto mogao pronaći i u programskoj televizijskoj shemi, kao sjajni mali intermezzo.' 

Moramo vas podsjetiti da je Arminio Grgić prošli petak pobijedio na T-comovom natječaju '100 sekundi slave' s filmom 'Dream A Little Dream', a ovaj je put od istog sponzora dobio prijenosno računalo koje će mu uručiti u Areni, 21. srpnja u  21.30 sati, na svečanoj ceremoniji zatvaranja 54. festivala igranog filma u Puli

Nagradu publike i prigodni poklon paket osvojio je 'Zlatni čovjek' autorskog trojca M. Jandrić, T. Oroz i P. Srbljanović, dok su se od drugog do petog mjesta redom plasirali filmovi 'Sweet 16'(Aleksandar Kordić),'Pljačka' (Shitak TV), 'Cocolinov san' (Luka i Marko Delić) i 'Čudovište napada svinju'. Petoplasirano 'Čudovište...' je zanimljivo i po tome što mu je autor najmlađi sudionik natječaja, sedmogodišnji Oto Jelenić koji je 2005. i 2006. na Festivalu u Puli polazio Malu filmsku školu profesora Baltazara.
Komentari

Nema komentara.