Izgubljeni u reklamama - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Izgubljeni u reklamama

Izgubljeni u reklamama

Opet reklamiramo reklame - ovi kratkiši imaju najveću publiku, ali i velike redatelje kao što su Lynch, Coppola, Fincher i Mann.

Siniša Paić 06.12.2008 0 komentara

Izgubljeni u reklamama

Veliki redatelji lako dobiju velike budžete čak i za reklame. Istina, koncepte tih filmića nameću reklamne agencije i njihovi naručitelji, ali pravi autori uvijek uspiju nametnuti svoj prepoznatljivi stil. Uzmimo za primjer Davida Lyncha, o čijim reklamama smo već dosta pisali. I u svojoj posljednjoj reklami za Gucci Lynch je opet uspio napraviti neobičan i dojmljiv film. Ljepotica pleše na 'Heart of Glass' od Blondie, i to uz neobične kutove kamere - a gledatelju se čini kao da bi svaki čas mogli uskočiti neki bizarni lik iz 'Twin Peaksa'.


Reklama za Gucci, r: David Lynch

Kada Maryna Linchuk skakuće po šarenim ulicama Pariza uz pjesmu Brigitte Bardot, mnoge će to podsjetiti na dobre, stare francuske klasike. Za razliku od Billa Murraya u njezinom filmu 'Izgubljeni u prijevodu', Sofia Coppola nije nimalo izgubljena u stranom gradu. U Parizu je rodila svoje prvo dijete koje je začela s rockerom iz tog grada, pa možda nakon reklama i 'Marie Antoinette' Sofia preseli i karijeru u domovinu mode i Novog vala.  


Reklama za Miss Dior Cherie, r: Sofia Coppola

Brett Ratner nije baš ugledan redatelj, pa su neki požurili savjetovati mu da bi mogao napraviti uslugu gledateljima i umjesto filmova snimati reklame. Ne znamo da li će jednom odustati od dugometražnih filmova, no snimanje reklama ga očito dobro zabavlja. Za reklamu za Guitar Hero World Tour angažirao je velike sportaše kao što su Kobe Bryant, Alex Rodriguez i superrekorder Michael Phelps i snimio ih - kako sviraju i plešu u smiješnim kostimima.


Reklama za Guitar Hero World Tour, r: Brett Ratner

Veliki redatelji iza sebe obično imaju i sjajnu ekipu. I redatelj David Fincher je za reklamu za Nike angažirao odlične suradnike - snimatelja Emmanuela Lubezkija ('Sanjiva dolina', 'Ali') i montažera Angusa Walla s kojim i inače surađuje ('Soba panike', 'Zodiac'). A u reklamama je među najbitnijim stvarima dobar soundtrack - zato i ne čudi da je za veličanstvenu atmosferu zadužen Ennio Morricone. Tako u ovaj reklami imamo remiks njegove glazbene teme 'The Ecstasy of Gold' iz filma 'Dobar, loš, zao'.


Reklama za Nike, r: David Fincher

A za kraj predstavljamo i nešto stariju reklamu za Nike, ali onu koja sigurno podiže adrenalin kod gledatelja. Ragbi je grub i nasilan sport, no Michael Mann zna kako se i od toga može napraviti romantični ep o muškoj borbi, i to u samo jednoj minuti. Ako van je soundtrack poznat, onda ste vjerojatno gledali Mannovog 'Posljednjeg Mohikanca', iz kojeg je uzeta pjesma 'Promentory'. Još jedan dokaz da nema malih i velikih filmova, samo malih i velikih redatelja!


Reklama za Nike, r: Michael Mann

Komentari

Nema komentara.