Dobri dani za hrvatski film - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Dobri dani za hrvatski film

Dobri dani za hrvatski film

Spremaju se jubilarni Dani hrvatskog filma, traže se glumci za dugometražni film, Karlovac promovira školske, a ADU studentske filmaše.

s.p. 09.03.2011 0 komentara

Dobri dani za hrvatski film

Za program konkurencije jubilarnih 20. Dana hrvatskog filma prijavljeno je 232 filmova (58 igranih, 62 dokumentarna, 25 animiranih, 32 eksperimentalna, 27 namjenskih te 28 glazbenih spotova). U tijeku je postupak selekcije pristiglih filmova kojeg obavljaju selektori i umjetnički savjetnik 20. DHF-a, filmski kritičar Dean Šoša. Selektori za pojedine kategorije su: Danilo Šerbedžija za igrane filmove, Tomislav Čegir za dokumentarne filmove, Darko Kreč za animirane filmove, Damir Čučić za eksperimentalne filmove, te Ilko Čulić za namjenske filmove i glazbene spotove. Popis filmova uvrštenih u konkurenciju biti će dovršen i javno objavljen do kraja sljedećeg tjedna.

20. DHF će u popratnom dijelu imati program posvećen Vatroslavu Mimici, tribinu prisjećanja na 1. DHF, program posvećen sjećanju na nedavno preminulog Miroslava Mikuljana, radionicu filmske kritike, Market ideja-pitching forum, radionicu eksperimentalnog filma, KRV 2011.- Kućni Reklamni video, Maraton kratkog filma, Književni salon, Skate pool kino, radionicu Media desk Hrvatske, filmski kviz 'Kako je počeo kviz na mom otoku', tribine, koncerte, dj-eve i sl. Prikazat će se i Pretprogram s retrospektivama, arhivskim i art naslovima, Mala Pula s projekcijama filmova s Pule, a izabrani filmovi s 20. DHF-a će gostovati i u drugim hrvatskim gradovima. Ulaz na sva događanja je besplatan, a dodatne informacije potražite na službenim stranicama festivala gdje se nalaze i otvoreni natječaji za Maraton kratkog filma, Kućni reklamni video i ostale projekte.

Od 7. do 10. rujna Karlovac će i ove godine ugostiti ponajbolje nacionalne i međunarodne srednjoškolske filmaše. Njih preko 150 očekuje se na 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu koje po peti, odnosno četvrti put organiziraju HFS i Kinoklub Karlovac. Prijave za nadolazeće manifestacije su u tijeku, a selekcijsku komisiju čine Diana Nenadić (filmska kritičarka), Boško Picula (filmski kritičar) i Jura Troje (voditelj filmske družine) sudeći po prethodnim godinama zaista očekuje puno posla. Prijave su otvorene do 01. lipnja, dok se svi potrebni formulari mogu pronaći na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.


U sklopu programa Mala Pula na 20. DHF-u prikazat će se i filmovi s Festivala igranog filma u Puli.

Produkcijska kuća Focus Media raspisuje audiciju za dugometražni igrani film 'Tereza33' Lane Barić i Tanje Golić. Traže se profesionalni glumci i glumice u dobi od 20 – 60 godina. Svoje prijave sa slikom i životopisom te, po mogućnosti, linkom na webstranicu s prethodnim radovima pošaljite na audicija@focusmedia.hr najkasnije do 1. travnja 2011.

Blank – filmski inkubator iz Španskog, Zagreba organizira nove filmske i foto radionice: početnu filmsku radionicu, intenzivnu vikend radionicu dizajna zvuka, scenarističku radionicu, te foto radionicu. Prijave se primaju na: blankzg.hr@gmail.com, a više informacija potražite na službenim stranicama.

9. Filmska revija kazališne akademije - F.R.K.A., održat će se od 1. do 3. travnja 2011. u prostorima ADU u Zagrebu. Na reviji će se prikazati osamdesetak studentskih filmova nastalih posljednje dvije godine u produkciji ADU, a isti će se natjecati za nagradu najboljeg ostvarenja u devet kategorija: za najbolji film, režiju, kameru, montažu, snimanje, scenarij, žensku ulogu, mušku ulogu te nagradu publike. Prema glasovima stručnog žirija će se u nedjelju, 3. travnja, dodijeliti nagrade F.R.K.A.-e koje je ove godine oblikovao dipl. kipar Janko Petrović, a Revija će ugostiti i studente i profesore inozemne filmske škole, i to turskog Faculty of Art and Design, Istanbul Kultur University.

Dom kulture 'Kristalna kocka vedrine' Sisak objavljuju otvaranje natječaja za prijavu filmova na 4. 'SEFF – Sisački ekološki filmski festival'. SEFF je festival kratkih (do 15 min.) dokumentarnih i igranih filmova međunarodnog karaktera. Svrha Festivala je prikazivanje profesionalnih i amaterskih video i filmskih uradaka koji svojim sadržajem promiču ideje zaštite okoliša i održivog razvoja. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće. Rok za prijavu filmova je 15.3.2011., a filmovi se prijavljuju na e-mail: daniel@domkkv.hr ili na adresu: Dom kulture Kristalna kocka vedrine, natječaj za SEFF, Šetalište Vladimira Nazora 12, 44000 Sisak.

Komentari

Nema komentara.