Marijina MoMa - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Marijina MoMa

Marijina MoMa

'Marijine' ide u MoMu, Blank ima natječaj, Gokul filmove, a Metropolis specijalnu projekciju.

s.p. 11.01.2012 0 komentara

Marijina MoMa

Film 'Marijine' riječke redateljice Željke Sukove bit će predstavljen u okviru festivala MoMA's Documentary Fortnight 2012. koji se održava u New Yorku od 16. do 28. veljače. 'Marijine' će biti prikazane u ponedeljak, 27. veljače, u dvorani T3 u MoMA-i i u sklopu programa Gala Closing Night, u utorak 28. veljače u 20 sati u Nitehawk Cinema gdje se održava svečano zatvaranje Festivala. Film će predstaviti redateljica i scenaristica Željka Suková te direktor fotografije i montažer Aleš Suk. MoMA’s Documentary Fortnight je međunarodni festival posvećen umjetničkim dokumentarnim filmovima.


'Marijine', trailer.

Blankov inkubator prvih je natjačaj namijenjen autor/icama u Zagrebu i Hrvatskoj, koji bi željeli napraviti svoj prvi profesionalni kratkometražni igrani ili dokumentarni film. Svi odabrani projekti biti će realizirani s Blankovom profesionalnom filmskom opremom, a Blank se obvezuje pokriti troškove produkcije. Natječaj je otvoren do 1.3.2012. E-mail adresa za slanje prijava: blankzg.hr@gmail.com (za inkubator prvih), a za dodatne informacije pogledajte www.blankzg.hr/inkubatorprvih

Građanska organizacija za kulturu - Gokul - organizira bogat filmski program u Zelenoj dvorani u Zaboku, a raspored projekcija možete potražiti na http://gokulzabok.blogspot.com. Od projekcija vrijedi izdvojiti omnibus mladih redatelja iz Srbije pod nazivom 'Oktobar'.

U četvrtak, 12. siječnja, u 18h u Art-kinu Metropolis u Zagrebu, u znak sjećanja na Fadila Hadžića održat će se projekcija filma 'Tri sata za ljubav'. Projekciju organiziraju Art-kino Metropolis i Odjel za kazalište i film Matice hrvatske u suradnji s Hrvatskom kinotekom i Jadran filmom. Za projekciju će se koristiti 35mm kopija filma kojeg je 2005. godine restaurirala Hrvatska kinoteka pri Hrvatskom državnom arhivu.

Komentari

Nema komentara.