Trst je naš! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Trst je naš!

Trst je naš!

U Trstu i Göteborgu prikazuju se hrvatski filmovi, u Dokukinu gostuje Tito, a iz Tabora traže filmove.

s.p. 18.01.2012 0 komentara

Trst je naš!

U Službenu selekciju ovogodišnjeg, 23. Međunarodnog filmskog festivala u Trstu, uvrštena su tri hrvatska filma. 'Adieu N' Barbare Vekarić i 'Danas smo pojeli zadnju kravu' Ane Perčinlić uvršteni su u Kratkometražnu konkurenciju, dok se 'Album' Branka Ištvančića natječe u Dokumentarnoj konkurenciji Festivala.

Hrvatski igrani film 'Kotlovina' i dokumentarno-igrani film 'Marijine' uvršteni su u službeni program Međunarodnog filmskog festivala u Göteborgu (Švedska) koji će se održavati od 27. siječnja do 6. veljače 2012. 'Kotlovina' će biti prikazana u programu Pet kontinenata u kojem se prikazuje selekcija najboljih dugih ostvarenja iz cijelog svijeta, a dokumentarna glazbena komedija 'Marijine' riječke redateljice Željke Sukove uvršten je u službeni program Visionarer (Vizionari) posvećen uzbudljivim filmskim ostvarenjima koja pomiču granice sedme umjetnosti.

Ovaj petak, 20.01. od 19 i 21 sat, povodom početka emitiranja serijala 'Tito – posljednji svjedoci testamenta', u Dokukinu gostuje ugledni redatelj Lordan Zafranović koji će prvi put u opsežnom razgovoru s povjesničarem filma Danielom Rafaelićem govoriti o radu na seriji, odnosu prema liku i temi te aktualnim kontroverzama koje ga prate, a bit će vremena i za pitanja iz publike. Tom prigodom, u 19 i 21 sat prikazat će se dva još neemitirana nastavka iz serijala. Ulaznica za jedan session (film + razgovor) je 20 kuna, a za oba je 30 kn i mogu se kupiti već sad na blagajni Dokukina.


'Parada', trailer.

Nakon velikog uspjeha filma 'Koko i duhovi' Daniela Kušana kojeg je do ovog trenutka, u četrnaest tjedana kinodistribucije pogledalo 75.597 gledatelja, ovih dana hrvatska je kina 'poharala' hrvatska manjinska koprodukcija 'Parada' redatelja Srđana Dragojevića. 'Paradu' je u nepunih mjesec dana kinodistribucije u Hrvatskoj pogledalo gotovo 51.000 gledatelja, a u veljači ove godine bit će prikazana u programu Panorama 62. izdanja prestižnog Berlinalea.

Revija dokumentarnog filma Fibula održat će trodnevnu reviju najboljih dokumentaraca u Hrvatskoj Kostajnici, od petka 20. siječnja do 22. siječnja u hotelu Central s početkom u 18 sati. Ulaz na cijelu reviju je slobodan.

Otvoren je natječaj za prijavu filmova za deseto izdanje Tabor Film Festivala (TFF) koje će se održavati od 6. do 14. srpnja! Pozivaju se filmaši da prijave svoje kratke filmove svih vrsta (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), u trajanju do 30 minuta, a koji su nastali nakon 1. siječnja 2011. godine. Rok za prijavu je 1. travnja. Detalje o prijavama i pravilnik potražite na službenim stranicama Tabor Film Festivala.

Komentari

Nema komentara.