Sretan Bloomovdan i Cheov rođendan! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Sretan Bloomovdan i Cheov rođendan!

Sretan Bloomovdan i Cheov rođendan!

Sprema se domaća sexy serija s popularnim glumcima, slavi se Bloomovdan, a u Hrvatsku dolaze Terence Davies i Che Guevara.

s.p. 12.06.2012 0 komentara

Sretan Bloomovdan i Cheov rođendan!

Prošlog tjedna u zagrebačkom klubu Pepermint završeno je snimanje pilot epizode za novu dramsku seriju 'Glasnogovornici'. Režiju i scenarij potpisuje Sara Hribar kojoj se kao suredatelj pridružio i Filip Filković Philatz. Glavne uloge u ovoj seriji o mladoj tvrtki za odnose s javnošću igraju Jadranka Đokić, Frano Mašković, Nataša Janjić, Mislav Čavajda, Marija Tadić, Dijana Vidušin i Stjepan Perić. Radnja je smještena u Zagreb te se bavi odnosima ljudima na pragu 30-ih godina te njihovim prvih životnim krizama. Najavljeno je da serija obiluje ljubavnim, pa čak i nekim eksplicitnim scenama.

Svi su pozvani na proslavu dana Jamesa Joycea - Bloomovdan (Bloomsday) koji će se održati 16. i 17. lipnja u Zagrebu i Puli, paralelno sa svjetskim metropolama. Ovaj kulturni događaj obilježit će niz aktivnosti u ime irskog modernista koji je 1904., godine u koju je smješten njegov Uliks, živio u našoj Puli. Raspored događanja potražite na http://twitpic.com/9vc38e

Ovogodišnji počasni gost Motovun Film Festivala je britanski redatelj Terence Davies. Terence Davies jedan je od najznačajnijih britanskih redatelja, a bit će mu uručena i nagrada Maverick kojom Motovun Film Festival odaje počast iznimnim autorima koji se ističu umjetničkom beskompromisnošću, originalnošću i time što su unutar filmske industrije ostali svoji i posebni.

Festival igranog filma u Puli upućuje poziv svim zainteresiranima za volontiranje na ovogodišnjem 59. festivalu. Više informacija o radu volonterske službe, prijavnica i pravilnik mogu se pronaći na www.pulafilmfestival.hr

Na rođendan najpoznatijeg svjetskog revolucionara Ernesta ‘Che’ Guevare, 14. lipnja u Dokukinu Croatia započinje distribucija dokumentarca argentinskog redatelja Tristána Bauera 'Che, novi čovjek' u koprodukciji Argentine, Kube i Španjolske.  Nakon 'rođendanske projekcije' u četvrtak, 14.06. u 21h kino će ugostiti povjesničara Tvrtka Jakovinu koji će kontekstualizirati Chea, Južnu Ameriku u njegovo vrijeme te značaj Chea za pop kulturu.


'Che, novi čovjek', trailer.

Objavljen je dobitnik prve Nagrade mlade publike u organizaciji Europske filmske akademije, a to je nizozemski film 'Kauwboy' u režiji Boudewijna Koolea. Dobitnika je izabrala mlada publika u dobi od 10 do 13 godina koja je glasala u 6 europskih gradova: Amsterdamu, Beogradu, Kopenhagenu, Erfurtu, Norrköpingu i Torinu.

Ovogodišnji program Kastav Film Festivala predstavlja filmove iz Španjolske, Perua, SAD-a, Kine, Indije, Indonezije, Italije, Velike Britanije, Slovenije, Grčke, Nizozemske kao i one domaćih autora/ica. U tri dana i noći na Fortici, u Gradskoj Loži i novoj lokaciji - Bačvarskom muzeju prikazat će se preko 110 filmova u trajanju od 24 sata. Sve projekcije su besplatne, a poslije njih očekuje vas svirka do kasno u noć. Dodatne informacije potražite na http://www.kastavfilmfestival.com/hr/

Dva dokumentarna filma u produkciji Restarta ušla su u natjecateljske programe velikih regionalnih festivala. 'Blokada' Igora Bezinovića u natjecateljskim je programima festivala u Podgorici, Skopju, Prizrenu i Splitu, dok će kratkometražni dokumentarac 'Muški film' Nebojše Slijepčevića nakon svjetske premijere u Sarajevu biti prikazan i u konkurenciji prizrenskog DokuFesta.

Priprema se drugo izdanje karlovačkog Riječnog kina uz Karlovačko na samoj obali rijeke Korane. Ono što će posebno razveseliti sve filmoljupce je vijest o produžetku filmskih večeri na dva vikenda (od 29. lipnja do 01. srpnja i od 06. do 08. srpnja) te nastupi različitih bandova, petkom i subotom.

Britanski film 'Velika želja malog dabra' ('Damned') Richarda Phelana je pobjednik prvog KIKI TABORA - međunarodnog festivala dječjeg filma. Posebno priznanje žirija dobio je španjolski film 'Moji snovi' Carlosa Lascanoa. Festival se održavao od 4. do 6. lipnja, a posjetilo ga je oko 1500 djece predškolske i školske dobi. U sklopu festivala održana je i filmska radionica, a sve projekcije Kiki Tabora ponovno će se moći pogledati od 8. do 14. srpnja za vrijeme trajanja 10. Tabor Film Festivala.

Komentari

Nema komentara.