Posljednja nagrada posljednjim kolima - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Posljednja nagrada posljednjim kolima

Posljednja nagrada posljednjim kolima

Po festivalima se voze 'Posljednja ambulantna kola Sofije', a producent tog filma dobio je i nagradu Albert Kapović.

s.p. 17.10.2012 0 komentara

Posljednja nagrada posljednjim kolima

Četiri hrvatska filma uvrštena su u program 55. Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig koji će se održavati u Njemačkoj od 29. listopada do 4. studenoga 2012. Višestruko nagrađivana hrvatska koprodukcija 'Posljednja ambulantna kola Sofije' u režiji Iliana Meteva uvrštena je u dokumentarnu konkurenciju, a film 'Blokada' Igora Bezinovića uvršten je u dokumentarni program u kojem konkurira za nagradu Leipzger Ring za najbolji film na temu demokracije. Animirani film 'Otac' međunarodne grupe autora među kojima je i Veljko Popović uvršten je u međunarodnu konkurenciju animiranih filmova, a 'Plima' Alena Zanjka uvršten je u međunarodnu selekciju animiranog filma.

Godišnja nagrada Albert Kapović za izniman doprinos hrvatskoj kinematografiji dodjeljena je hrvatskom producentu Siniši Juričiću tijekom ceremonije otvaranja 10. Zagreb Film Festivala. U obrazloženju Povjerenstva Hrvatske udruge producenata stoji da je nagrada dodjeljena 'za izniman međunarodni angažman na budžetiranju i produkciji dokumentarnih filmova, a posebice za koproducentski rad na začudnom dokumentarcu 'Posljednja ambulantna kola Sofije', filmu koji je uz brojne smotre bio uvršten i u jedan od službenih programa ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu.'


'Posljednja ambulantna kola Sofije', trailer.

Festival o pravima djece raspisao je natječaj za scenarij kratkometražnog filma za učenike srednjih škola na temu 'Različitost je zajednička baš svima'. Autori pet najboljih scenarija bit će pozvani sudjelovati u scenarističkoj radionici u sklopu Festivala koju će voditi scenaristica Irena Krčelić. Festival će podržati proizvodnju jednog filma iznosom od pet tisuća kuna, te ostale iznosom od tisuću kuna. Filmovi filmskih srednjoškolskih družina bit će prikazani na Festivalu sljedeće godine. Scenarije treba poslati do 31. listopada u tiskanom i digitalnom obliku na adresu UNICEF-a za Hrvatsku, Radnička cesta 41/7, 10 000 Zagreb, s napomenom 'za natječaj: Različitost je zajednička baš svima'.

Kratkometražni igrani film 'Kišobran' redatelja Jure Pavlovića osvojio je nagradu za najbolju režiju na 10. Mediteranskom festivalu kratkometražnog filma u Tangieru, Maroko. Film je u Tangieru ujedno doživio i svoju međunarodnu premijeru.

Komentari

Nema komentara.