Uhvatite film! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Uhvatite film!

Uhvatite film!

Festival o invaliditetu gostuje po Hrvatskoj, hrvatski videoumjetnici osvajaju Internet, a domaći dokumentarci skupljaju nagrade.

s.p. 30.10.2012 0 komentara

Uhvatite film!

'Uhvati film' festival djeluje već deset godina u Novom Sadu, a prije dvije godine udruga SPIRIT iz Rijeke preuzela je partnerstvo i za Hrvatsku. Tako je prošle godine organiziran i riječki dio Festa koji sadrži projekcije dokumentarnih filmova. Ove godine Festival dobiva i nove produžetke, osim dva riječka dana (2.11. HKD i 3.11. Art kino), skraćene verzije s 'best of' izborom prikazati će se u Puli i u Zagrebu. Riječ je o tematskom Festivalu za filmove koji obrađuju temu invaliditeta ili autor mora biti osoba sa invaliditetom. Službena web stranica na kojoj se nude informacije i zaprimaju prijave za filmove je www.uhvatifilm.org

Dokumentarni film 'Posljednja ambulantna kola Sofije' u režiji Iliana Meteva osvojio je nagradu Silver Eye za najbolji dugometražni dokumentarac, glavnu nagradu dodjeljenu u okviru sajma East Silver na 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi. Dokumentarni film 'Blokada' Igora Bezinovića osvojio je u Jihlavi Posebno priznanje u kategoriji najboljeg istočnoeuropskog i srednjoeuropskog filma.

Na temelju Zakona o audiovizualnim djelatnostima Hrvatsko audiovizualno vijeće Hrvatskog audiovizualnog centra raspisuje Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2013. godini. Tekst javnog poziva i prijavnica mogu se preuzeti ovdje.


'Blokada', trailer.

Premijera dokumentarnog filma 'Teatar Chaplin - tragikomedija u četiri čina' riječkog redatelja Zorana Kreme održat će se u Art-kinu Croatia, u srijedu, 31. listopada u 20 sati. Film prati grupu mladih Roma koji su pod vodstvom Nasera Sokolija odlučili osnovati prvi amaterski romski teatar u Europi.

Radovi hrvatskih videoumjetnika mlađe generacije naručen za web stranicu ARTE Creative u sklopu Festivala hrvatske kulture u Francuskoj (Croatie, la voici) mogu se pogledati online. Program Nouvelle scene d'art video predstavlja radove hrvatskih videoumjetnika mlađe generacije, a izbor je bio ograničen na kategoriju jednokanalnog videa. Čitavu selekciju pogledajte ovdje.

Dokumentarni film 'Fenomen Bruno  Gröning' prikazuje se u nedjelju, 4. studenog 2012. u 17.00 sati u Dvorani gradske četvrti, Prolaz sestara Baković 3 (prolaz kraj kina Europa), u središtu Zagreba. Ulaz na film je slobodan. Rezervacije mjesta primaju se na telefone: 01 4814 744 i 098 9855 451. Dodatne informacije o filmu nalaze se na internetskoj stranici: www.bruno-groening.org

U utorak, 06. studenog u 19:00 h, u kino dvorani Kino kluba 'Zagreb' na Trgu žrtava fašizma 14, održat će se uvodno predavanje 'Radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže'. Tijekom radionice stječu se mnoga znanja o procesu nastajanju filma i po njenom završetku postaje se članom Kinokluba Zagreb. Dodatne informacije mogu se saznati na potpuno neobveznom uvodnom predavanju gdje će biti prisutni svi predavači. Kontakt: Tin Žanić, tinzanic@gmail.com

Komentari

Nema komentara.