Koko i nagrade - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Koko i nagrade

Koko i nagrade

Koko traži duhove, a dobio je nagradu, baš kao i Hrvoje Hribar koji je osvojio povjerenje i nagradu hrvatskih producenata.

s.p. 18.10.2011 0 komentara

Koko i nagrade

Nakon sjajnog starta u hrvatskim kinima, film 'Koko i duhovi' nagrađen je na prvom međunarodnom filmskom festivalu na kojem je prikazan. Međunarodni festival filmova za djecu SCHLINGEL u svom je šesnaestom izdanju, koje se održavalo od 10. do 16. listopada u njemačkom Chemnitzu, prikazao 146 naslova, od čega 16 u natjecateljskom programu. 'Koko i duhovi' osvojio je Posebno priznanje – međunarodni žiri sastavljen od šesnaestero djece iz osam europskih država proglasio ga je drugim najboljim filmom festivala. Redatelj Daniel Kušan i glumac Kristian Bonačić predstavili su film festivalskoj publici i gostima festivala, kojih je ove godine bilo čak 9 000.

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar dobitnik je godišnje nagrade 'Albert Kapović' koja se dodjeljuje istaknutim osobama čije je djelovanje značajno doprinijelo kvaliteti i promociji hrvatskoga filma. Nagrada je dodijeljena Hribaru jednoglasnom odlukom Povjerenstva Hrvatske udruge producenata za dodjelu Nagrade Albert Kapović u sastavu Dana Budisavljević, Boris T. Matić, Zoran Budak, Damir Terešak i Ivan Maloča na sjednici održanoj 27. rujna 2011., i to radi njegove ključne uloge u definiranju dugoročnih ciljeva i neposrednih zadaća razvoja hrvatskog audiovizualnog sektora. Nagradu je Hribaru uručila Dana Budisavljević, hrvatska redateljica i članica Povjerenstva, tijekom ceremonije otvaranja 9. Zagreb Film Festivala.


'Koko i duhovi', trailer.

Koprodukcijski dokumentarni film 'Posljednja ambulantna kola Sofije' ('Sofia's Last Ambulance') u režiji Iliana Meteva pozvan je na predstavljanje Doc Launch 28. listopada u okviru filmskog festivala i marketa u Jihlavi (Republika Češka). Film je odabran kao jedan od 9 filmova koji su pred završetkom, a prethodno su sudjelovali na prezentaciji Instituta za dokumentarni film u sklopu East European Foruma. 'Posljednja ambulantna kola Sofije' je film o avanturama jednog doktora, medicinske sestre i vozača ambulantnih kola hitne pomoći, u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. Boreći se pod navalom besmislica zdravstvenog sistema koji je u rasulu i jedva zarađujući za život, ovo troje pokušavaju spašavati živote. Film je službena koprodukcija Bugarske (SIA), Njemačke, Hrvatske (Nukleus film) i SAD-a.

Projekt dugometražnog igranog filma 'Most na kraju svijeta' redatelja Branka Ištvančića i producentice Irene Škorić u produkciji Artizana filma iz Zagreba, uvršten je u selekciju razvojnog fonda u okviru ovogodišnjeg Cinemed - Festivala mediteranskog filma u Montpellieru u Francuskoj kao jedini predstavnik iz Hrvatske. Ovaj hrvatski triler uvršten je u selekciju koju čini 20 od ukupno 70 prijavljenih projekata iz različitih zemalja Mediterana čiji će redatelji i producenti 27. i 28. listopada prezentirati svoje projekte pred žirijem sastavljenim od uglednih filmskih profesionalaca i koji će odlučiti o pobjedničkim projektima kojima će se dodijeliti više financijskih i sponzorskih nagrada.

Komentari

Nema komentara.