Europski natječaji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Europski natječaji

Europski natječaji

Filmske natječaje raspisali su Sarajevo Film Festival, Revija amaterskog filma i Dani hrvatskog filma.

s.p. 02.02.2012 0 komentara

Europski natječaji

Otvoren je natječaj za kratki video na temu 'Identitet i europska integracija'. Najbolji video bit će prikazan na završnoj prezentaciji projekta 'Identify your identity' u Skoplju, 13. ožujka ove godine, a autor rada bit će nagrađen s 200 eura. Sva pitanja i dodatne informacije možete potražiti na internetskim stranicama projekta. Rok za prijavu je 13. veljače 2012.

Počela je prijava filmova za programe 18. Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 6. do 14. srpnja 2012. godine. Filmski autori i producenti mogu prijaviti svoja ostvarenja za sljedeće programe: Natjecateljski program – igrani film, Natjecateljski – kratki film, Natjecateljski – dokumentarni film, te programe Novi tokovi – kratki, Dječji program i TeenArenu. Rok za prijavu filmova je 30. travanj 2012. Više detalja možete pronaći ovdje.

Pozivaju se svi hrvatski filmski producenti i autori da prijave svoje uratke za sudjelovanje na 21. Danima hrvatskog filma koji će se održati od 16. do 22. travnja 2012. Prijave se primaju do 2. ožujka 2012., a više detalja potražite na službenoj stranici.
 
Udruga FAR i ove vas godine poziva da prijavite svoj film na natječaj za jedanaestu Reviju amaterskog filma – RAF koja će se održati od 19. do 25. ožujka 2012. godine u &TD-u (Studentski centar), u Zagrebu. Vrijede iste propozicije koje se nisu mijenjale već godinama, a pravila, propozicije i online prijavnicu možete pronaći na službenoj web stranici.Prijave se primaju do 20. veljače.


'Hrana d.d.', trailer.


Od ovog četvrtka 02.02. u Dokukinu Croatia možete vidjeti dva dokumentarca o prehrambenoj industriji i globalizaciji. Nagrađivani dokumentaci 'Hrana d.d.' Roberta Kennera i 'Mi hranimo svijet' Erwina Wagenhofera bave se proizvodnjom hrane i odgovaraju na pitanje kakve veze s nama ima svjetska glad.

Dokumentarni film 'Fenomen Bruno Gröning. Tragovima 'čudotvornog iscjelitelja' prikazuje se u nedjelju, 5. veljače 2012. u 17 sati u dvorani gradske četvrti, Prolaz sestara Baković 3, u središtu Zagreba (prolaz kraj kina Europa). Projekciju organizira Krug prijatelja Brune Gröninga. Ulaz na film je slobodan.

U četvrtak, 2. veljače 2012. u 17 sati u Dvorani Gorgona (MSU, Zagreb) bit će premijerno predstavljen animirani film 'Crtač' redatelja i scenarista Ljupče Đokića koji govori o povijesti jedne slike. Program je dio popratnih događanja uz izložbu 'Socijalizam i modernost'.

Komentari

Nema komentara.