Rentajte anđela na Valentinovo! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rentajte anđela na Valentinovo!

Rentajte anđela na Valentinovo!

Ovog Valentinova možete posuditi anđele i anđelice na jedan dan, a raspisani su natječaji za festivale u Vukovaru i Sisku.

s.p. 14.02.2012 0 komentara

Rentajte anđela na Valentinovo!

Već treću godinu održat će se donacijska akcija 'Rentaj anđela' kojom se prikupljaju sredstva za fond debitantskih filmova mladih filmaša. Ovogodišnji anđeli su: Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Filip Juričić, Dalibor Matanić, Doris Pinčić, Jagoda Kumrić, Marko Cindrić, Csilla Barath Bastaić, Ornela Vištica, Judita Franković, Drago Glamuzina, Monika Hiržin i Slavko Sobin. Licitacija kreće na Valentinovo, 14. veljače u 14h i traje 24 sata. Licitira se isključivo putem web stranice www.rentajandjela.com. ****Zbog velikog interesa donacijska akcija "Rentaj anđela" je produžena za još 24 sata - do četvrtka, 16.2. u 14h. Trenutno je najviše ponuđeno za manekenku Moniku Hiržin, a slijedi je Doris Pinčić, poznata Lara iz serije Larin izbor.****

Discovery d.o.o. raspisao je Natječaj za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 22. do 26.08.2012. U konkurenciju festivala primaju se igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav. Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. srpnja 2012. Više informacija potražite ovdje.

SEFF (Sisački Ekološki Filmski Festival) petu godinu zaredom otvara međunarodni natječaj za prijavu filmova. Natječaj je otvoren do 1. travnja. Filmove se može prijaviti na adresu Dom kulture Kristalna kocka vedrine, n/p Daniel Pavlić, Šetalište Vladimira Nazora 12, 44000 Sisak ili putem elektronske pošte na e-mail: daniel@domkkv.hr

Kratkometražni igrani film 'Komba' redatelja i scenarista Tina Žanića uvršten je u konkurenciju uglednog 42. međunarodnog festivala kratkometražnog filma u  Tampereu (Finska) koji se održava od 7. do 11. ožujka 2012. godine. 'Komba' je pobjednički film programa Kockice prošlogodišnjeg Zagreb Film Festivala, a nastao je u produkciji Kinokluba Zagreb i Leptir.tv.


'Komba', trailer.

International Talent Workshop je obrazovni program za mlade filmaše iz cijelog svijeta koji se po peti put zaredom održava u Zagrebu, od 17. do 26. svibnja  2012. u sklopu Festivala suvremenog židovskog filma. Rok za prijavu je 24. veljače - za redatelje, snimatelje, montažere i dizajnere zvuka te 16. ožujka za scenariste. Radionica je isključivo edukacijskog karaktera i potpuno besplatna za sve sudionike! Sve informacije, kao i prijavnicu možete pronaći na web stranici Talent Workshopa.

Sarajevo Film Festival objavio je da će ovogodišnji predsjednik žirija za Natjecateljski program - igrani film biti istaknuti mađarski redatelj Kornél Mundruczó. Osim toga, najavljeno je da će ove godine SFF u okviru programa Posvećeno ugostiti Todda Solondza. Ovaj kultni redatelj će u Sarajevu predstaviti publici izbor iz svog impresivnog opusa filmova, te će popričati s gledateljima tijekom Q&A sesija nakon projekcija.

Do 17. veljače u MoMA-i traje izložba 'Scene iz Zagreba' – publikacije pripadnika nove umjetničke prakse, izložba časopisa, fotografija, letaka, bilježaka, skica i rukopisa umjetnika koji su obilježili razdoblje u Jugoslaviji 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Prikazat će se radovi Gorana Trbuljaka, Ivana Picelja, Brace Dimitrijevića, Sanje Iveković, Mladena Stilinovića, Vlade Marteka i ostalih, a više o izložbi pročitajte ovdje.

U četvrtak, 16. veljače 2012., u 19 sati, u dvorani Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova (Hrvatske bratske zajednice 4 (NSK), Zagreb) održat će se predstavljanje knjige 'Poetski dokumentarizam Zorana Tadića' autora filmskog redatelja Branka Ištvančića. Uz predstavljanje knjige moći ćete pogledati i četiri kratka dokumentarna filma Zorana Tadića, snimljena u produkciji Zagreb filma: 'Poštar s kamenjara '(1971.), 'Druge' (1972.), 'Pletenice' (1973.) i 'Dernek' (1974.).

U petak, 17.02.2012., u 20 sati, u zagrebačkoj Showroom Galeriji Nova u Teslinoj 7, održat će se razgovor sa redateljem Slobodanom Šijanom koji u toj galeriji ima izložbu 'Mjesto pod suncem' posvećenu nedavno preminulom Tomislavu Gotovcu. Izložba 'Mjesto pod suncem' se realizira u suradnji s kustoskim kolektivom 'Što, kako i za koga WHW' i izvedbenim kolektivom BADco.

Komentari

Nema komentara.