Novi filmovi i pravi kralj - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Novi filmovi i pravi kralj

Novi filmovi i pravi kralj

Sara Hribar dovršila romantičnu dramu, Arsen Ostojić snima bosansku priču, a Dejan Aćimović promovira film o pravom kralju sportskih rekorda!

s.p. 13.03.2012 0 komentara

Novi filmovi i pravi kralj

U Zagrebu je upravo završeno snimanje jednog od segmenata cjelovečernjeg igranog omnibusa 'Zagrebačke priče 2 - Ljubav', a po scenariju i u režiji Sare Hribar. Radni naslov filma je 'Al' tata ti me voliš'. Radnja filma se odvija u jednome danu i noći, te prikazuje široki dijapazon situacija i osjećaja u netipičnim-tipičnim situacijama, a sve to uz mnogo unutarnje autoironije autora i likova prema ljubavnom statusu braka.

U Pisarovini nadomak Zagreba pali su prvi kadrovi novog filma istaknutog hrvatskog redatelja Arsena Antona Ostojića. Film radnog naziva 'Halimin put' dirljiva je priča o dvije žene koje dijele jedno majčinstvo u poslijeratnoj bosanskoj Krajini, odnosno o dobroćudnoj Halimi koja pokušava pronaći svog nestalog sina, svjesna kako je jedini način da uspije u svojoj namjeri da pronađe svoju nećakinju koju nitko nije vidio već dvadesetak godina.

Dokumentarni film 'Kralj' redatelja Dejana Aćimovića uvršten je u službenu selekciju jednog od vodećih europskih festivala dokumentarnog filma, Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu (Grčka) koji se održava od 9. do 18. ožujka 2012. Kralj je dokumentarni film o Darku Kralju, jedinom sportašu u povijesti sporta koji je na Paraolimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu u jednom danu rušio svjetski rekord čak pet puta zaredom.


'Kralj', trailer.

Objavljen je početak prijava za 17. Filmsku reviju mladeži i 5. Four River Film Festival koji će se održati u Karlovcu od 12. do 15. rujna. Pokažite svoj film, družite se i izmjenjujte iskustva sa svojim vršnjacima, sudjelujte u radionicama i filmskim debatama. Rok za prijavu je 1. lipnja, a više informacija možete saznati na Facebook stranici FourRiver FilmFest ili na web stranici www.hfs.hr.

U tijeku su prijave filmova na 2. Međunarodni festival arheološkog filma u Splitu. Pozivaju se redatelji i producenti da prijave svoje filmove za drugo izdanje festivala koji će se održati u studenome 2012. u organizaciji Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika – Split. Rok za prijavu filmova je 31. ožujka 2012. Više o festivalu možete saznati iz pravilnika i prijavnice na službenoj stranici.
 
U tijeku su prijave na Media Make Up School, intenzivnu radionicu za majstore filmske šminke koji žele naučiti raditi na filmskom setu. Voditeljica radionice Tina Jesenković radi kao majstorica šminke u Londonu, a surađivala je sa zvijezdama kao što su Maggie Smith i Judy Dench. Kontakt: Tina Jesenković, tinajesenkovic@gmail.com, Media Make Up School, 091 767 0916

Kratkometražni animirani film 'Soba' mlade hrvatske animatorice Ivane Jurić uvršten je u program festivala New Directors/New Films, koji se održava od 21. ožujka do 1. travnja u newyorškoj MoMA-i. Radi se o festivalu posvećenom otkrivanju novih radova nadolazećih filmskih talenata koji organiziraju newyorški Muzej moderne umjetnosti (MoMA) i The Film Society of Lincoln Center, etablirana američka organizacija za promicanje filmske kulture i umjetnosti.

Dječji igrani film 'Koko i duhovi' redatelja Daniela Kušana u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije prikazuje se 7. i 8. ožujka na 15. Međunarodnom festivalu filmova za djecu u Montrealu (FIFEM). Film je uvršten u natjecateljski program kanadskog festivala zajedno s još deset svjetskih dječjih naslova, a montrealskoj publici predstavit će ga redatelj Daniel Kušan koji je ujedno i gost festivala.

Komentari

Nema komentara.