Dobar početak filmskog ljeta - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dobar početak filmskog ljeta

Dobar početak filmskog ljeta

Počeli su Fantastic Zagreb i Riječko kino uz Karlovačko, a uskoro počinju Motovun i Tabor Film Festival. Sprema se i radionica zvana FROOOM.

s.p. 03.07.2012 0 komentara

Dobar početak filmskog ljeta

Motovun Film Festival i ove godine dodjeljuje nagradu '50 godina' kojom odaje priznanje ljudima koji su više od pola stoljeća posvetili radu na filmu. Ove godine MFF ima dva laureata, a to su velikani domaće kinematografije Veljko Bulajić i Lordan Zafranović.

Fantastic Zagreb Film Festival otvoren je projekcijom njemačkog filma 'Blještavilo' na Ljetnoj pozornici Tuškanac koja je nakon niza desetljeća zaborava, u preuređenom izdanju otvorila vrata svim ljubiteljima kina na otvorenom. Festival traje do 06. srpnja, a uz projekcije filmova možete posjetiti i panele posvećene zombijima, sudnjem danu i filmskim ekranizacijama stripa.

Projekcijom horor filma 'Žena u crnom' zaključena je prva polovica ovogodišnjeg izdanja Riječnog kina uz Karlovačko – open air kina na obali rijeke Korane u Karlovcu. U 3 dana Riječno kino uz Karlovačko priuštilo je  raznovrstan program, a filmske projekcije su zainteresirale ukupno 1950 filmoljubaca. Sljjedeći vikend na repertoaru Riječnog kina ponovno slijedi raznolik filmski i popratni sadržaj, a program i raspored događanja možete pronaći na službenoj FB stranici: facebook.com/rijecno.kino

Na bogatom rođendanskom programu ovogodišnjeg Tabor Film Festivala naći će se ukupno 100 filmova u četiri programa domaće i šest programa međunarodne konkurencije. U domaćoj konkurenciji bit će prikazan velik broj animiranih filmova, igrani 'Prva dama Dubrave' mlade redateljice Barbare Vekarić te film 'Točkica na nosu' redatelja Filipa Mojzeša. Prikazat će se i program hrvatskih dokumentarnih filmova koji su osvajali nagrade na drugim festivalima. Detaljniji program potražite na službenim stranicama: www.taborfilmfestival.com


'Prva dama Dubrave', trailer.

Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez organiziraju FROOOM!, radionicu tijekom koje će djeca u dobi od 9 do 13 godina naučiti kako koristiti i stvarati, a ne samo konzumirati vizualne medije. Polaznici mogu birati između tjednog i dvotjednog programa, od kojih svaki uključuje pomno birani topli obrok i zdrave grickalice, sredstava i uvjete za rad. Radionica će se odvijati u kinu Tuškanac, od 9. do 13. srpnja i /ili od 16. do 20. srpnja od 9 do 16 h. Informacije i prijave: frooom2012.blogspot.com, shadowcasters.blogspot.com, frooom2012@gmail.com

Do 15. srpnja je produžen rok za prijavu na Školu medijske kulture. 14. škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić se održava od 19. do 29. kolovoza u Centru za kulturu Čakovec. Kontakt za prijave: Kristina Dorić, kristina@hfs.hr. Detaljnije na www.hfs.hr.               
                                      
Selekcijska komisija Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu (Montreal World Film Festival), koji se održava od 23. kolovoza do 3. rujna 2012., uvrstila je dugometražni igrani film 'Cvjetni trg' redatelja Krste Papića u Svjetsku konkurenciju. 'Cvjetni trg' će svoju hrvatsku premijeru doživjeti u srpnju u sklopu Nacionalnog programa 59. Festivala igranog filma u Puli.

Komentari

Nema komentara.