'Kauboji' jašu u hrvatska kina! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Kauboji' jašu u hrvatska kina!

'Kauboji' jašu u hrvatska kina!

Predstava 'Kauboji' uskoro dolazi na velika platna – snima se filmsko izdanje kazališnog hita!

s.p. 22.01.2013 0 komentara

'Kauboji' jašu u hrvatska kina!

Počinje snimanje filma 'Kauboji' prema istoime­noj predstavi teatra Exit koju je pogledalo više od 100.000 gledatelja. Za one koji nisu gledali predstavu, glavni junac priče su šest muškaraca, jedna žena (i njezin brat) koji se oku­pljaju s jednim ciljem – napraviti predstavu.

Za dramaturški predložak oda­biru vestern. Jašući na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, o sukobu civili­zacije i divljine, protagonisti razvijaju svoje životne priče neminovno utječući i mijenjajući jedni druge. No, kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija...


'Kauboji', trailer predstave.

Redatelj i scenarist filma je Tomislav Mršić, a glumačka ekipa identična onoj kazališnoj: Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat i Rakan Rushaidat. Autori glazbe su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle.

Scenarij Tomislava Mršića za 'Kauboje' ušao je u Cinelink 2012 Sarajevo film festivala kao jedan od 8 od ukupno preko 60 scenarija iz cijele Europe, te ti­me još u ranoj fazi stvaranja filma potvrdio kvalitetu prepoznatu od strane struke.

'Kauboji' će premijerno biti prikazani na filmskom festivalu u Puli, u srpnju 2013., a u kino dvorane diljem Hrvatske film dolazi u listopadu 2013. u distribuciji Blitz film i video distribucije.

Komentari

Nema komentara.