'Halimin put' putuje do nagrada - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Halimin put' putuje do nagrada

'Halimin put' putuje do nagrada

Drama 'Halimin put' osvojila belgijske žirije, 'Zagonetni dječak' počinje pohod na hrvatsku publiku, a Sarajevo Film Festival čeka hrvatske filmaše.

s.p. 27.02.2013 0 komentara

'Halimin put' putuje do nagrada

'Halimin put' Arsena Antona Ostojića osvojio je čak tri nagrade na 29. Međunarodnom filmskom festivalu u Monsu koji se održavao od 15. do 22. veljače 2013. u Belgiji. 'Halimin put' je dobio Grand prix za najbolji film festivala, glumica Alma Prica osvojila je nagradu za najbolju glumicu, a poseban žiri fondacije Cinefemme iz Brisela također mu je dodijelio nagradu za najbolji film u programu.

Održana je premijera hrvatskog filma 'Zagonetni dječak'. Novi film o hrabrom Koku, junaku romana Ivana Kušana, oduševio je publiku koja se okupila na svečanoj premijeri u CineStaru zagrebačkog Branimir centra, a čak tri dvorane bile su pretijesne za sve one koji su ga željeli pogledati među prvima. Film u redovnu distribuciju kreće od četvrtka, 28. veljače.

Nakon uspješno održane prve radionice 'Artikulacija emocija', Leon Lučev poziva na iduće istraživanje, suočavanje i oslobađanje vlastitih emocija i potencijala kroz razne vježbe. Nova radionica će se održati 9. i 10. ožujka u Plesnom centru (bijela dvorana), Ilica 10, od 10 do 14 sati te 16 do 20 sati. Cijena dvodnevne radionice je 1250 kuna. Grupa je ograničena na 15 sudionika. Prijaviti se možete na e-mail radioniceigre@gmail.com. Prijava treba sadržavati ime i prezime, dob, zanimanje i razlog prijavljivanja.


'Zagonetni dječak', trailer.

Počela je prijava filmova za programe 19. izdanja Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 16. do 24. kolovoza 2013. Rok za prijavu filmova je 31. svibanj 2013. Više detalja možete pronaći ovdje.

Hrvatska manjinska koprodukcija 'Soba 304' danske redateljice Birgitte Staermose te kratkometražni eksperimentalni film 'Od do' Mirande Herceg uvršteni su u program Međunarodnog filmskog festivala u Aubagneu u Francuskoj, s fokusom na filmskoj glazbi, zvuku i skladateljima.

Deveto izdanje ZagrebDoxa započelo je u nedjelju u kinu Cineplexx Centar Kaptol uz svjetsku premijeru dokumentarnog filma 'Gangster te voli' Nebojše Slijepčevića. Ovogodišnji festival traje do 3. ožujka, a na njemu će se prikazati više od četrdeset domaćih dokumentaraca.

Komentari

Nema komentara.