Fantomska reklama - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Fantomska reklama

Fantomska reklama

CIA je lažnim filmom davnih 70-tih namagarčila Irance, a Audi prošlog vikenda izmišljenom reklamom za novi TT - Kanađane.

n.k. 21.05.2007 0 komentara

Fantomska reklama

Ne tako davno ispričali smo vam kako je CIA glumeći da snima izmišljeni film izvukla iz taoce iz čuvene teheranske taočke krize, te kako će cijelu stvar na veliko platno preseliti George Clooney. Sličnom se tehnikom prošlog vikenda, doduše ni iz bliza u plemenite svrhe, poslužio svjetski poznati proizvođač automobila – Audi.

Automobilska korporacija iz Ingolstadta, zatražila je od gradskog Ureda za film i televiziju u Torontu dozvolu da 16. ,17. i 18. svibnja na 50-tak lokacija u gradu snima reklamu za svoje nove modele iz TT serije i istu posve besplatno – dobila.

Nastranu to što je neobično da se dozvole za korištenje gradskih lokacija u komercijalne svrhe dijele besplatno. Glavni je problem u ovoj priči to što reklame – nema, niti će je biti.

Naime, za potrebe navodnog snimanja, a u skladu s izdanom im dozvolom, Audijevci su cijeli grad 'ukrasili' golemim TT oznakama, a sve skupa nikad valjda i ne bi dospjelo u vijesti da sami nisu u priopćenju za medije objasnili kako nije riječ o scenografiji već o – reklamnim panoima.

Priču je provalio dosta bizaran kanadski sajt posvećen ileglnim reklamama, Illegalsigns.ca, a čiji su urednici cijelu priču bijesno komentirali riječima:  Ovaj grad vode 44 klauna, njime upravlja 150 idiota, a sve u ime 2.5 milijuna naivčina.

Audijevci sve još uvijek nisu komentirali.

 

Komentari

Nema komentara.