U školu, na Hajduka pa u kino! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      U školu, na Hajduka pa u kino!

U školu, na Hajduka pa u kino!

Hrvatski film je u konkurenciji Locarna, čekaju Vas studij, škola i radionica filma, Riječno kino i jeftiniji multipleks nakon utakmice!

s.p. 14.07.2011 0 komentara

U školu, na Hajduka pa u kino!

Kratkometražni igrani film Darija Juričana 'Imaš ti neku priču?' /naslovna/ u produkciji Blank_filmskog inkubatora uvršten je u natjecateljski program međunarodnog Filmskog festivala u Locarnu, gdje će se natjecati u selekciji kratkog metra 'Leopardi sutrašnjice' ('Concorso Pardi di domani'). Ovo je prvi hrvatski film koji je nakon 40 godina prikazan u natjecateljskom programu Locarna. 'Imaš ti neku priču?' snimljen je u jednom kadru, a prati seksualnu i emocionalnu igru mačke i miša između muškarca i žene na krevetu spavaće sobe. Film je rezultat desetomjesečnog improvizacijskog rada s glumcima Ivanom Krizmanić i Bojanom Navojecom, a međunarodna publika moći će ga vidjeti na ovogodišnjem Locarnu koji će se održavati od 3. do 13. kolovoza 2011.

Otvoren je trogodišnji stručni studij Filma, televizije i novih medija na Visokoj politehničkoj školi u Zagrebu - više informacija na službenim stranicama13. škola medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić' održava se od 21. do 31. kolovoza u Centru za kulturu Čakovec, a na Školi će sudjelovati 135 polaznika. Nakon produženog roka za prijavu, većina radionica je popunjena no mjesta još uvijek ima na 2. seminarskom stupnju, radionici za postprodukciju tona, radionici za radio igre za djecu te radionici za TV-reportažu. Detaljnije informacije potražite na www.hfs.hr. Kontakt za prijave: Vanja Hraste, vanja@hfs.hr

U organizaciji 'Mojih čarobnih misli', te u suradnji s filmskim festivalom Film Forum Zadar, u zadarskom Arsenalu 25. i 26. srpnja održat će se dvodnevna radionica pop-up 'knjiga', ilustracije i stop-animacije pod vodstvom briljantne američke umjetnice Colette Fu. Broj polaznika je ograničen na 10, a na radionicama će se 'obrađivati' materijali iz kreativnog dokumentarca i zanimljivog cross-platfrom projekta Helene Bulaja, 'Mehaničke figure_Inspirirani Teslom'. Iskustva s radionice će biti predstavljena i na Film Forumu Zadar, 24.08., u sklopu programa posvećenog novim trendovima u filmskoj i TV produkciji. Sve informacije i prijave na: helena@helenabulaja.net


Riječko kino najavljuje i projekciju 'Ćaće' Dalibora Matanića.

Ovog ljeta u gradu Karlovcu očekuje nas neobično ljetno iznenađenje - trodnevno Riječno kino uz Karlovačko od 29. do 31. srpnja na legendarnom gradskom Foginovom kupalištu. Prva ljetna akcija u sklopu 'Riječnog kina uz Karlovačko' slikanje je masovne fotografije, te će sudionici imati zadatak formirati riječ KINO. Pozvani su svi zainteresirani da se pridruže 16. srpnja u 09.30 sati na Foginovom kupalištu. Jedini dress code je obična bijela majica, a sudionike očekuje prigodno iznenađenje! Više informacija i detalja potražite na www.facebook.com/rijecno.kino.

Cineplexx Split je ovog ljeta pripremio posebnu akciju za sve svoje posjetitelje. Svatko tko dođe u Cineplexx Split s ulaznicom za utakmicu Hajduk – Barcelona ostvaruje mogućnost kupnje kino ulaznice za bilo koju projekciju u iznosu od samo 15kn! Ovom specijalnom promocijom Cineplexx Split, kao ponosni sponzor Hajdukove omladinske škole, uključio se u veličanstveni događaj proslave stogodišnjice jednog od najslavnijih i najuspješnijih nogometnih klubova iz regije. Cijena od 15,00 kn odnosi se samo na 2D projekcije i filmove u trajanju do 120 minuta. Na sve ostale plaća se nadoknada po važećem cjeniku Cineplexxa Split. Posjetitelji mogu iskoristiti ovu pogodnost samo u razdoblju od 24. srpnja do 2. kolovoza!

Komentari

Nema komentara.