Stižu dobri Dani! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Stižu dobri Dani!

Stižu dobri Dani!

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma očekuju nas novi filmovi Lukasa Nole, Hane Jušić, Sonje Tarokić i Dubravka Matakovića.

s.p. 11.04.2012 0 komentara

Stižu dobri Dani!

Dolaze nam novi Dani hrvatskog filma! 21. Dani hrvatskog filma održat će se u Studentskom centru (Kino SC, Teatar &TD, MM centar, Kafić Teatra &TD) od 16. do 22. travnja. Sveopća kriza nije se odrazila na broj prijavljenih filmova kojih je ove godine pristiglo više od 300, dok je selekcijska komisija (Dean Šoša, Bruno Kragić i Ana Hušman) u program konkurencije uvrstila 111 filmova (22 igrana, 17 dokumentarna, 20 animiranih, 18 eksperimentalnih, 18 namjenskih, 16 glazbenih spotova).

Selektori su ove godine objavili da su se odlučili za malo strožu selekciju no inače, pa konkurencija broji nekoliko blokova manje no prošlih godina. Među odabranim filmovima su igrani radovi Lukasa Nole, Hane Jušić i Sonje Tarokić, animirani filmovi Dubravka Matakovića i Nedjeljka Dragića, te brojni hit dokumentarci koje smo nedavno vidjeli na ZagrebDoxu ('Blokada', 'Nije ti život pjesma Havaja'). O ovogodišnjim će pobjednicima odlučivati tročlani žiri - Joško Jerončić, Nikša Kušelj i Mima Simić.  


'Nije ti život pjesma Havaja', trailer.

Na ovogodišnjem festivalu očekuje nas i bogat popratni program. U suradnji s Blank_filmskim inkubatorom od 17. do 19. travnja održat će se trodnevna besplatna radionica za 12 polaznika dok će se u suradnji s Hrvatskim filmskim ljetopisom održati radionica filmske kritike pod nazivom 'Kritični dani'. Kućni reklamni video - KRV, program je na kojem će se prikazivati reklame nastale u privatnim produkcijama.

Program 'Titlujem srpske filmove za Dane hrvatskog filma’ održat će se 18. travnja s početkom u 20:30 sati, a riječ je o pokušaju realizacije originalne ideje titlovanja srpskih filmova za prikazivanje kod hrvatskih distributera. Istog dana možete saznati sve što vas je zanimalo o odnosu filma i autorskih prava na tribini pod nazivom 'Treba li nam autorsko pravo...novac ili umjetnost?', autorskopravnog specijalista Stribora Jurčića.

Sastavljen od tima prekaljenih kvizaša, kviz DHF-a 'Kviz ga nije volio' by Dada Jihad će 19. travnja, s početkom u 20 sati u kafiću Teatra &TD prigodno provjeriti (ne)znanje filmaša. Kao i prethodnih godina Skate pool kino će ugostit kratke amaterske filmove iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a prije projekcije moći ćete se zagrijati uz DJ-a i bogati glazbeni program. Glazbeni će dio programa upotpuniti i zagrebački bend Nan deSKA?!, koji će rasplesati publiku na samom otvaranju festivala, u ponedjeljak 16. travnja, u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Ulaz na sva događanja je besplatan pa navratite!

Komentari

Nema komentara.