Europa vas traži! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Europa vas traži!

Europa vas traži!

Europska filmska akademija poziva hrvatske filmaše u svoje članstvo, Bore Lee osvaja Argentinu, a Dokukino Croatia se bori za ljudska prava.

s.p. 16.04.2012 0 komentara

Europa vas traži!

Europska filmska akademija poziva hrvatske filmaše da postanu njezini članovi. Filmski profesionalci koji postanu EFA-ini članovi imaju priliku gledati i odlučivati o filmovima nagrađenima za nagrade Europske filmske akademije, a preduvjeti za prijavu su da se radi o profesionalcima koji su radili i bili kreditirani za svoj rad na minimalno tri dugometražne filmske produkcije ili da su festivalski direktori i ljudi na čelnim mjestima u filmskim institucijama ili tvrtkama. Za prijavu je potrebno poslati ispunjeni obrazac za prijavu, filmografiju ili biografiju, te dvije osobne preporuke dvoje EFA-inih članova. Godišnja članarina za EFA-u iznosi 200 eura. Obrazac za prijave potražite na službenim stranicama Europske filmske akademije.

Europska filmska akademija organizira T'he Sound of the Image', radionicu na temu zvuka u dugometražnom filmu koja će se održavati od 2. do 8. srpnja 2012. u Postdamu i Berlinu. Krajnji rok za prijavu je 25. svibnja 2012., a dodatne informacije su ovdje.
 

Dva hrvatska filma iz serijala o Bore Leeju, 'U kandžama velegrada' (2003.) i 'Čuvaj se sinjske ruke' (2004.) uvršteni su u program 14. međunarodnog festivala nezavisnog filma BAFICI koji se održava od 11. do 22. travnja u Buenos Airesu. Kultni domaći trash klasici uvršteni su u festivalski program Late Night u kojem se u noćnim terminima prikazuju niskobudžetni svjetski filmovi kultnog statusa.

U Dokukinu Croatia predstavlja se kampanja Amnesty Internationala Hrvatska kojom se od Vlade zahtijeva potpisivanje Fakultativnog protokola uz Međunarodni pakt o gospodarskim, socijalnim i kulturnim pravima. U četvrtak u 19h su na programu filmovi 'Jesam li sretna' Vanje Sviličić i 'Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi' Đure Gavrana, u petak u 19.00h i 21.00h 'Blokada' Igora Bezinovića, a u subotu u 21.00h 'Moj bosonogi prijatelj'. Raspored projekcija možete saznati na www.dokukino.net.


'Blokada', trailer.

Jučer su otvoreni 21. Dani hrvatskog filma, i to tako da je Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodjelilo cehovsku nagradu 'Vladimir Vuković' za životno djelo kolegi kritičaru Tomislavu Kurelcu te nagradu Oktavijan za životno djelo snimatelju Ivici Rajkoviću koji je svojim djelovanjem obilježio razdoblje u povijesti hrvatskoga filma.

Kratki film Tina Žanića 'Komba' putuje u Wiesbaden na dvanaesto izdanje festivala goEast - Festival of Central and Easter European Film. Festival započinje u srijedu 18. travnja, a Komba će se prikazati u dijelu programa Specials koji je posvećen prezentaciji Zagreb Film Festivala.

U Kinoklubu 'Zagreb' objavljen je natječaj za pristup na scenarističku radionicu. Za prijavu na radionicu potrebno je poslati sinopsis za kratki igrani film. Rok za prijavu sinopsisa je otvoren do petka, 27. travnja 2012. Polaznici će se birati na temelju sinopsisa koje je potrebno poslati na mail: tom.soban@gmail.com  Sve dodatne informacije možete saznati na broj mobitela: 091 725 3842 (kontakt: Tomislav Šoban) i na mail: tom.soban@gmail.com

U Varšavi je upravo otvorena samostalna izložba Tomislava Gotovca. Projekcije filmskog materijala omogućene su u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

U idiličnom pejzažu Pisarovine pala je posljednja klapa novog filma istaknutog hrvatskog redatelja Arsena A. Ostojića, radnog naziva 'Halimin put'. Dirljivu priču o dvjema ženama koje dijele jedno majčinstvo odigrala je 30-eročlana ekipa glumaca koju predvodi Alma Prica koja je nakon jednog desetljeća ponovno stala pred filmske kamere. 'Halimin put' je nastao u produkciji Arkadene Zagreb prema originalnom predlošku Feđe Isovića, inspiriranog jednom istinitom pričom.

Komentari

Nema komentara.