Mladima pripada budućnost - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Mladima pripada budućnost

Mladima pripada budućnost

Gimnazijalci snimaju glazbeni film, završen festival filma mladeži Mediterana, a bira se i omiljeni dječji film.

s.p. 22.10.2012 0 komentara

Mladima pripada budućnost

Završen je prvi DUFF, festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana (Dubrovnik, 18-21. listopada 2012.). Popis dobitnika nagrada možete potražiti na ovom linku.

U sklopu Festivala o pravima djece UNICEF organizira glasovanje za osam dječjih filmova. Onaj koji stekne titulu najomiljenijeg, bit će prikazan u nedjelju, 11. studenoga, u 11 sati u kinu Tuškanac. Svoj glas možete dati do 31. listopada, a glasati možete na ovom linku.

Najavljeno je snimanje prvog hrvatskog glazbenog filma pod nazivom 'Kiša'. Učenici i djelatnici Gimnazije Tituša Brezovačkog odlučili su se na ovaj zahtjevan projekt, a u pomoć su pozvali bivše kolege, njihove roditelje i nekadašnje profesore, te okupili ekipu filmaša i glazbenika među kojima su i iskusni glazbenici kao što su Massimo Savić i Renata Sabljak.

U nedjelju završava zagrebački dio Perforacija. Prijepodne je na rasporedu film s jestivom instalacijom Željka Zorice u Kinu Europa ('Cabbage Clairvoyant', 28.10.2012, 11:00), a navečer predstava kustoskog dua Petre Zanki i Tee Tupajić.

Dugometražni igrani film 'Goltzius and the Pelican Company' Petera Greenawaya doživio je nizozemsku premijeru krajem rujna na Filmskom festivalu u Utrechtu. Film se bavi epizodom iz života nizozemskog slikara, Hendrika Goltziusa, a nastao je u manjinskoj hrvatskoj produkciji. Film je sniman u Zagrebu u bivšoj tvornici željezničkih vagona Gredelj tijekom srpnja 2011.


'Goltzius and the Pelican Company', najava.

U Zelenoj dvorani u Zaboku odvija se i bogati filmski program. Više informacija imate ovdje.

Prije točno godinu dana zatvoreno je kino Urania, a nakon godinu dana Urania je otvorila vrata i održala Talijanski filmski vikend, besplatno prikazavši 3 talijanska filma. Prikazana su i tri filma različitih žanrova moderne brazilske kinematografije. Za ove projekcije nema uobičajene prodaje ulaznica, nego će gledatelji moći samostalno donirati onoliko novaca koliko smatraju da film vrijedi.

Animirani film 'Otac' u režiji Ivana Bogdanova i skupine autora, među kojima je i Veljko Popović, osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film na Međunarodnom festivalu animiranog filma Anim'est u Bukureštu (5.-14. listopada 2012). Film su zajednički producirali Compote Collective iz Bugarske, Bonobostudio iz Hrvatske i njemački Eyecatch Productions.

'Ustaj Miro, brzo brzo!' redatelja Petra Oreškovića osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film, a 'Noćni brodovi' Igora Mirkovića osvojili su posebno priznanje žirija u kategoriji dugometražnog filma na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u San Pedru (Kalifornija, SAD).

Uskoro počinje Filmska škola Kino kluba Split. Teoretski dio predavanja počinje u ponedjeljak, 29. listopada 2012. u 20 sati u prostorijama Kino kluba Split. Cijena tečaja iznosi 500 kn, a broj polaznika je ograničen. Prijava se vrši slanjem imena, prezimena i kontakta na: skola@kinoklubsplit.hr.

Scenaristički projekt Palunko poziva na novo izdanje radionice ScriptWatching na kojem će gošća biti mlada redateljica i scenaristica Barbara Vekarić i njen diplomski film 'Prva dama Dubrave'. Više informacija o radionici i prijavi potražžite na portalu Palunko.

DORF najavljuje nova gostovanja u Splitu i Skopju, novu radionici u Vinkovcima na Salonu stripa i animacije, te početak novog međunarodnog projekta 'Fresh Danube Films'. Više informacija na http://dorf-vk.com/.

Komentari

Nema komentara.