Iz Francuske s ljubavlju - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Iz Francuske s ljubavlju

Iz Francuske s ljubavlju

U Parizu se predstavljaju najveći hrvatski klasici, a u konkurenciji uglednog Clermont-Ferranda je i omnibus hrvatskog autora Veljka Popovića.

s.p. 19.12.2012 0 komentara

Iz Francuske s ljubavlju

U sklopu Festivala hrvatske kulture u Francuskoj (Croatie, la voici) od 19. do 31. prosinca u kultnoj Francuskoj kinoteci (Cinematheque française) u Parizu održat će se predstavljanje hrvatskih filmskih klasika. Program Pogled na hrvatski film (Regarde sur le cinéma croate) otvara se 19. prosinca projekcijom filma 'Samo ljudi' (1957) Branka Bauera, a do 31. prosinca bit će prikazano još 12 filmskih klasika snimljenih između 1955. i 1981. godine te pet retrospektivnih programa posvećena Zagrebačkoj školi crtanog filma. Više informacija o programu potražite ovdje.

Jedan od najnagrađivanijih ovogodišnjih filmova – animirani omnibus 'Otac', primljen je u natjecateljski program 35. izdanja Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, najvećeg i najprestižnijeg festivala posvećenog kratkom metru. Redatelj i supervizor filma je Ivan Bogdanov, a u redateljskom je timu sudjelovao i cijenjeni hrvatski animator Veljko Popović.

Jedan od najoriginalnijih suvremenih srpskih filmskih autora Boris Mitić u subotu, 22.12.2012. u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) u 16 sati održat će predavanje na temu 'Kompletni uvid u suvremeni dokumentarni film u pet crteža i jednoj polemici'.

U tijeku su prijave na ZagrebDox Pro radionice A DOX PROPOSAL CRASH COURSE i REALITY CHECK WORKSHOP, kao i na natječaj PHONE DOX za filmove snimljene mobitelom. Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox poziva autore i kreativne timove da prijave svoja idejna rješenja i na natječaj za novu špicu ZagrebDoxa. Više informacija potražite ovdje.

Šibenski kazališni i filmski glumac i pisac pučkih komedija Branko Matić preminuo je u 93. godini života u Cvjetnom domu u Šibeniku u kojem je bio smješten. Bio je vrsni karakterni glumac i komičar, a igrao je i manje uloge u dvadesetak hrvatskim igranih filmova te je tako glumio i strojovođu u slavnom dječjem filmu 'Vlak u snijegu'. Komemoracija u čast Branku Matiću bit će organizirana u foajeu HNK u Šibeniku u srijedu, 19. prosinca 2012. s početkom u 14 sati, a sahrana je na gradskom groblju Sv. Ane u srijedu, 19. prosinca, u 15 sati.
 
Imate ideju za TV seriju ili serijal, ali ne znate kako je pretočiti u koncept ili scenarij? Vrijeme je da ugasite televizore i prijavite se na novu radionicu. Srijedom od 20.00 do 21.30 voditeljica Sanja Kovačević naučit će vas kako napisati scenarij za TV seriju, i to onu koju ste oduvijek željeli gledati. Više informacija na www.cekape.com

Objavljeni su rezultati Javnih poziva za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnog stvaralaštva u kategoriji koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom (rokovi 20. lipnja 2012. i 15. listopada 2012) i rezultati Javnog poziva za komplementarne djelatnosti – programi međunarodne suradnje (rok 15. studenog 2012). Rezultati javnih poziva za manjinske koprodukcije mogu se pronaći ovdje, a rezultati javnog poziva za programe međunarodne suradnje dostupni su na ovom linku.


Komentari

Nema komentara.