Rock, škola i kauboji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rock, škola i kauboji

Rock, škola i kauboji

Počinje festival rock dokumentaraca, priprema se filmska škola Blanka, a završilo je snimanje 'Kauboja'.

s.p. 06.03.2013 0 komentara

Rock, škola i kauboji

Od 7. do 10. ožujka u Vinkovcima se održava sedmi Festival dokumentarnog rock filma, popularni DORF. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa bit će prikazana ukupno 24 filma iz 10 zemalja, uz iznimno bogat popratni program i brojne festivalske goste iz Hrvatske, Austrije, Srbije, Slovenije, Japana, Francuske. Festival ima tri selekcije – regionalnu i međunarodnu konkurenciju te filmove izvan konkurencije. Više informacija na http://filmfestivaldorf.com/hr/

Neprofitna udruga Blank_filmski inkubator organizira veliku intenzivnu dvomjesečnu Filmsku školu koju će voditi nagrađivani mladi filmaši među kojima su i Tomislav Zajec, Hana Jušić, Sonja Tarokić, Dario Juričan i Igor Bezinović. Program filmske škole je zamišljen po sveobuhvatnom principu, odnosno svaki polaznik prolazi sve faze stvaralačkog procesa. Sav info o Filmskoj školi kao i prijavnice mogu se dobiti na: www.filmskaskola.org ili na telefon 091/8938172.

U subotu, 2. ožujka pala je zadnja klapa filma 'Kauboji'. Ekipa je završetak sni­manja proslavila tulumom u motelu Zagreb, ujedno jednoj od lokacija snima­nja filma. Sad slijedi montaža, a producentska kuća Kabinet premijeru 'Kauboja' najavljuje na filmskom festivalu u Puli. U kinima film očekujemo u listopadu, u distribuciji Blitz film i videa.

Film Branka Schmidta 'Ljudožder vegetarijanac' osvojio je Nagradu Dinko Tucaković koju dodjeljuje FIPRESCI žiri na upravo završenom, 41. izdanju Međunarodnog filmskog festivala FEST u Beogradu. Najboljim filmom natjecateljskog programa Evropa van Evrope proglašen je izraelski film 'Orlovi' u režiji Drora Saba, a posebno priznanje dodijeljeno je dokumentarnom filmu 'Albertov put' Predraga Bambića.


'Ljudožder vegetarijanac', trailer.

Ove srijede, 6. ožujka, u 20 h, u klubu Močvara održat će se projekcije animiranih filmova po izboru Irene Jukić Pranjić, i to uz gostovanje Krešimira Zimonića. Ulaz je besplatan.

Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma Underhillfest iz Podgorice poziva stvaraoce iz regije da prijave filmove na natječaj za 4. izdanje. Festival će biti održan početkom lipnja 2013. Informacije i pravila natječaja svi zainteresirani mogu naći na sajtu www.underhillfest.me. Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. travanj 2013.

Povodom petog izdanja ETNOFILm festivala etnografskog filma u organizaciji Etnografskog muzeja Istre održat će se radionica hipermedije pod vodstvom Petera Bielle, pionira na području hipermedije i profesora vizualne antropologije na San Francisco State University. Broj polaznika je ograničen na 20 osoba, a rok za prijavu je 15. ožujka 2013. Sve informacije vezane uz radionicu moguće je pronaći na službenoj stranici festivala.

Međunarodna filmska radionica i šestu godinu zaredom otvara vrata perspektivnim mladim filmašima iz cijeloga svijeta. Natječaj je otvoren do 17. ožujka za scenariste, redatelje, snimatelje, montažere i dizajnere zvuka. Organizator ITW-a je udruga Festival suvremenog židovskog filma, predvođena počasnim predsjednikom i dvostrukim dobitnikom Oscara Brankom Lustigom. Sve informacije vezane uz radionicu i natječaje te same formulare za prijavu možete pronaći na službenim stranicama.

Komentari

Nema komentara.