Bliže se Dani hrvatskog filma! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Bliže se Dani hrvatskog filma!

Bliže se Dani hrvatskog filma!

Vatroslav Mimica dobija nagradu Zlatni Oktavijan za životno djelo, a publika se nagrađuje sa šest premijera!

s.p. 31.03.2011 0 komentara

Bliže se Dani hrvatskog filma!

Svečano otvorenje 20. Dana hrvatskog filma održat će se u ponedjeljak, 4. travnja  u Kinu SC (Savska 25), s početkom u 20.30 sati. Tom prigodom Vatroslavu Mimici bit će uručen Zlatni Oktavijan DHFK-a za životno djelo, a bit će prikazan i odabir od 6 premijernih naslova koji su uvršteni u program konkurencije 20. Dana hrvatskog filma: 'Smooth Criminal', 'Cvijet bitke', 'Neanderthal Story', 'Mezanin', 'POW´s POV' te 'Zaljubljena u život'. 

Selektor igranih filmova prošlogodišnjih 19. Dana, Ivan Salaj, ove nam godine dolazi s kratkim namjenski filmom, 'Neanderthal story' koji je ujedno i uvodni eksponat postava u Muzeju Krapinskog pračovjeka Hušnjakovo u Krapini, a kojega je u godini dana posjetilo gotovo 200 tisuća ljudi. 'Cvijet bitke', animirani film Simona Bogojevića Naratha, dat će prikaz maglovitog podzemnog svijeta arkadijskog ugođaja u kojem obitavaju neobični likovi: Opsjenar, Građanski entitet, Drveni lutak i šutljivi, ali opasni Mačevaoci. Njihovi misteriozni doživljaji alegorija su odnosa između izumrle tradicije europskog borbenog mačevanja i doktrine pragmatičnog političkog djelovanja.

Naša dva svjetski poznata čelista Luka Šulić i Stjepan Hauser u glazbenom spotu 'Smooth Criminal' glazbom, odnosno sviranjem violončela, rješavaju svoje međusobne nesuglasice. Dalibor Matanić ove godine donosi treću priču omnibusa '6/6', igrani film 'Mezanin', smještenu u otuđeni velegrad. U njemu vladaju nemilosrdna pravila korporacijskog društva gdje djevojka pristaje biti svedena na ljudsko meso jer je to jedini mogući ulaz u igru preživljavanja.


'Smooth Criminal' - legendarni video kojeg je vidjelo gotovo 5 milijuna gledatelja You Tubea!

'Zaljubljena u život' dokumentarni je film Antonie Dubravke Carnerud, priča koja nas vodi kroz osamdeset godina života jedne iznimne osobe i njenog grada. Rođena Zagrepčanka s Kanala, dramska glumica Slavica Fila-Kaurić, legenda je hrvatske televizijske povijesti, a dječji program 'Mendo i Slavica' ostao je do danas najgledaniji program Hrvatske televizije svih vremena.

Tu je i premijerna projekcija filma 'POW’s POV'. U eksperimentalnom uratku redatelja Gorana Trbuljaka, riječ je o engleskoj filmskoj kratici uobičajenoj i u našoj filmskoj praksi, koja sugerira da je ono sve što ćemo vidjeti u filmu zapravo subjektivni pogled (Point of View) nekog ratnog zatvorenika (Prisoner of War) kroz mali kvadratičasti otvor nalik na prozor.

Voditeljica ceremonije otvaranja festivala ove je godine šarmantna Ivanka Mazurkijević, a nakon otvorenja pozivaju se svi ljubitelje dobrog zvuka na koncert Cinkuša koji će se održati u Klubu SC, s početkom u 22 sata. Ulaz na sva događanja je slobodan!

U sklopu DHF-a nalaze se i programi s brojnim natječajima koje smo već najavili, a skrećemo pažnju na natječaj s bogatom nagradom - natječaj za KRV – Kućni Reklamni Video. Svi zainteresirani su pozvani da snime reklamu, a snimati možete amaterskom kamerom, fotoaparatom, čak i mobitelom. Nagradu za najbolju reklamu dodjeljuje WantAD School, te će pobjednik imati mogućnost jednogodišnjeg usavršavanja za (dizajnera) Art Direction. Više informacija provjerite na www.reklamnaskolica.hr. - i požurite s prijavom!

Komentari

Nema komentara.