Umjetnost i pornići - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Umjetnost i pornići

Umjetnost i pornići

Hrvatski crtići osvajaju nagrade, '72 dana' u SAD-u lobira za Oscara, a Močvara nudi porniće za profinjenu publiku.

s.p. 13.12.2011 0 komentara

Umjetnost i pornići

Na upravo završenom 8. međunarodnom festivalu animiranog filma Animateka u Ljubljani, dva hrvatska filma nagrađena su posebnim priznanjima. Animirani film 'Cvijet bitke' Simona Bogojevića Naratha (naslovna fotografija) nagrađen je posebnim priznanjem, kao i 'Ornament duše' redateljice i scenaristice Irene Jukić Pranjić.

Nastavljaju se besplatne lekcije iz povijesti dokumentarnog filma koje se održavaju petkom od 21 sat u Dokukinu Croatia u sklopu programa Hall of Fame. 16.12. u 21h prikazuju se 'Raj' i 'Dan kruha' Sergeja Dvorcevoja. Gošća Ana Hušman pričat će nam o hibridima eksperimentalno dokumentarnog filma.  Više o filmovima na http://www.dokukino.net/


'Dan kruha', isječak.

U Los Angelesu je u utorak, 7. prosinca održana projekcija filma '72 dana' koji će predstavljati Hrvatsku u selekcijskom procesu za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Na projekciji su, uz ekipu filma, redatelja Danila Šerbedžiju, direktora fotografije Sashu Rendulica, te glavnog glumca Radu Šerbedžiju prisustvovali glumica Annette Bening, producenti Branko Lustig, Robert Lantos i Dan Tana, redatelj i producent Phil Robinson, redatelj Peter Medak, članovi Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti i konzul Republike Hrvatske u Los Angelesu, Ilija Želalić.

Završila je 6. Revija dokumentarnog filma 'Fibula', koju je posjetilo dvjestotinjak ljubitelja dokumentarnih filmova. Publika je odlučila: najbolji film ovogodišnje Fibule je 'Ratni reporter' Silvestra Kolbasa s visokom ocjenom 4,91. Za sljedeću godinu je najavljeno da službena revija mijenja ime i postaje Festival dokumentarnog filma.

U zagrebačkoj Močvari se u utorak, 13.12., u 20h održava 'Filmska večer art porna' na kojoj će se prikazati omnibusi 'Prljavi dnevnici' i 'Destricted'. Više informacija o 'art porn' filmovima potražite na službenoj stranici Močvare.

Hrvatska premijera filma 'Neprijatelj' održat će se u nedjelju, 18. prosinca u 20 sati u kinu Europa, a istoj ce nazočiti dio filmske ekipe uz redatelja Dejana Zečevića. Nakon premijernog prikazivanja, film ce tijekom prosinca biti na redovnom repertoaru kina Europa, dok ce od 18. siječnja 2012. krenuti u distribuciju po hrvatskim art kinima.


'Destricted', trailer.

Javna ustanova Pula Film Festival/Kino Valli od 8. prosinca je članica Europskog filmskog saveza za djecu ECFA (European Children's Film Association). Kino Valli je jedino kino u Hrvatskoj koje je članom ECFA-e, a dijelom te organizacije postalo je zahvaljujući dugogodišnjim afirmiranim dječjim programima u sklopu Festivala igranog filma u Puli (program Pulica – Matineje za djecu, Pustolovni laboratorij profesora Baltazara) i redovne kinoprikazivačke djelatnosti tijekom godine (FUŠ – Film u školi).

U Zagrebu je, u izdanju Hrvatskog filmskog saveza (biblioteka Filmološke studije br. 10), objavljena knjiga 'Postjugoslavenski film: Stil i ideologija' filmskog kritičara, novinara i publicista Jurice Pavičića. Riječ je o komparativno-historiografskom djelu, odnosno analizi dominantnih filmskih modela u kojem Pavičić piše o tendencijama u regionalnim kinematografijama nakon 1991. godine.

Na ovogodišnjem 8. Velesajmu kulture očekuje vas bogat i raznolik program koji uključuje i filmsku umjetnost. U filmskom dijelu programa 'XX' moći ćete uživati u radovima mladih hrvatskih filmašica, od kojih su neke već polučile i međunarodne uspjehe, poput Dalije Dozet, Nede Radić, Sonje Tarokić, Hane Jušić i drugih. Više informacija i raspored događanja potražite na službenim stranicama.

Projekt dugometražnog igranog filma 'Zvizdan' ('High Sun') redatelja Dalibora Matanića uvršten je među 14 europskih projekata – sudionika koprodukcijskog sajma Arc 1950 koji se od 10. do 13. prosinca 2011. održava u mjestu Les Arcs u francuskoj Savoji. Sajam je dio trećeg izdanja Festivala europskog filma Les Arcs (Festival De Cinéma Européen des Arcs). 'Zvizdan' je originalna obrada klasične priče o Romeu i Juliji. Radnja se događa u ruralnoj Dalmaciji i prati
dvoje mladih ljudi različitih vjerskih i etničkih pripadnosti koji se zaljubljuju.

Komentari

Nema komentara.